FED ve PPK Faiz Kararları Öncesi Ekonomide Kritik Dönemeç! Erdoğan Başkanlığında Kabine Toplanıyor

FED ve PPK faiz kararları öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapılacak. Kabinede hem savaş gündemi, hem güvenlik konuları hemde ekonomi başlıkları ele alınacak.

Para piyasaları ve ekonomik düzende kritik haftaya girildi. Haftanın ikinci işlem gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Hafta ortasında ise tüm dünya piyasaları için belirleyici etmenlerden biri olan FED faiz kararı açıklanacak. Haftanın dördüncü işlem gününde ise Merkez Bankası PPK toplantısında faiz kararı çıkacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI MART 2022 KABİNE TOPLANTISI

Amerikan Merkez Bankası (FED) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasu (TCMB) faiz kararları bu hafta içerisinde açıklanacak. FED'in faiz artırımına gitmesi beklenirken Merkez Bankası'nın ise faizleri yüzde 14.00'te sabit tutması bekleniyor. Piyasaların, dolar ve altının yönünü belirleyecek olan bu kararlar öncesinde ise Türkiye iç gündemini belirleyecek çok önemli bir toplantı gerçekleştirilecek.

15 Mart Salı günü öğleden sonra akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı düzenlenecek. Beştepe'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek toplantı kapsamında birçok başlık ele alınacak.

Kabine toplantısının esas gündem maddesi;

Kabine toplantısının temel gündem maddesi Rusya Ukrayna savaşı olacak. Toplantıda, bölgedeki son durum değerlendirilecek. Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik devam eden çalışmalar ele alınacak. Kabinede ayrıca Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının biraraya gelmesiyle gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumunda ele alınan konularda görüşelecek.

Ekonomi gündemi de üst sıralarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edeceği toplantıda ekonomiye dair detaylar da görüşülecek. Ekonomik başlıkların zirvesinde çok yüksek enflasyon oranları, akaryakıt, gıda ürünlerinde yaşanan yüksek fiyatlandırmalar, dolar kuru, ihracat olacak.

Diğer Başlıklar

Kabine toplantısında yer alacak diğer başlıklar ise salgın ile mücadele, yurtiçi ve yurtdışında devam eden terör operasyonları olacak. Kabine toplantısı 15 Mart günü öğleden sonra akşam saat 16.00 sularında başlaması bekleniyor. Kabine toplantısından sonra 19.00'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda alınan kararları açıklayacak.

Gündem Haberleri