Fenerbahçe 3 Puanı Valencia'nın Son Dakika Golüyle Kazandı

son haftalarda puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe, zorlu Gaziantep deplasmanından Valencia'nın golleriyle 3 puanla ayrıldı. İlk golünü 8. dakikada atan Valencia, galibiyeti getiren golü ise karşılaşmanın duraklama dakikalarında attı. Fenerbahçe böylelikle ligin ilk yarısını galibiyetle kapattı.

Fenerbahçe son haftalarda ciddi puan kayıpları yaşadı. Trabzonspor ve Galatasaray mağlubiyetiyle liderliği kaptıran Fenerbahçe, ilk yarının kapanış mücadelesinde Gaziantep FK karşısında duraklama anlarında bulduğu golle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe son haftalarda kaybettiği puanların acısını liderliği kaybederek yaşadı. Sezona fırtına gibi başlayan sarı lacivertliler, üst üste yaşanan puan kayıplarıyla liderliği Galatasaray'a kaptırdı. Sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatmak isteyen Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanından son dakika golüyle galip ayrıldı. 

Valencia Attı Fenerbahçe Kazandı

Fenerbahçe'de sezonun en formda ismi olan Enner Valencia Gaziantep deplasmanında da maçın kahramanı oldu. Attığı gollerle sarı lacivertlilere galibiyeti getiren Ekvadorlu golcü, Süper Lig'de de gol sayısını 15'e çıkartarak gol krallığındaki yerini korudu. 

Gaziantep deplasmanında karşılaşmanın henüz 8. dakikasında defansın büyük hatasını oldukça iyi değerlendiren Valencia, takipçiliği sayesinde takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe Valencia'nın golüyle ilk yarıyı önde kapattı. 

Karşılaşmanın son anlarında 1-1 beraberlikle girildi. Karşılaşmanın normal süresinin bitip artık duraklama anlarına girilmişti ki Valencia yeniden sahneye çıktı. Ekvadorlu golcü 90+1'de attığı golle adeta maçın kahramanı oldu. Sarı lacivertli takımın iki golüne birden imza atan golcü oyuncu, Fenerbahçe'nin 3 puan kazanmasında en kritik rolü oynadı.

Gaziantep Skoru Koruyamadı

Bu akşam oynanan Fenerbahçe mücadelesine kadar evinde oynadığı mücadelelerde sadece 1 kez mağlup olan Gaziantep FK, karşılaşmanın 8. dakikasında basit bir defans hatasıyla yediği golün ardından zaman zaman Fenerbahçe kalesinde ciddi pozisyonlar buldu. Karşılaşmanın ilk yarısında bu pozisyonlardan yararlanamayan kırmızı siyahlı ekip, ilk yarı sonunda soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Her ne kadar rakibi sezonun en iyi performansını gösteren takımlardan biri olsa da Gaziantep FK da mücadeleden vazgeçmedi. Kırmızı siyahlılar, karşılaşmanın 55. dakikasında aradığı golü buldu. Stelios Kitsiou ile beraberliği yakalayan Gaziantep FK, evinde Fenerbahçe'ye zor anlar yaşattı.

Dakikalar 70'i gösterdiğinde, 59. dakikadan sarı kartı bulunan Angelo Sagal, ikici sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Gaziantep FK, Fenerbahçe karşısında skoru korumaya yönelik bir oyun anlayışı benimsedi.

Karşılaşmanın son anlarına kadar kalesini korumayı başaran Gaziantep FK, 90+1'de Valencia'nın golüne engel olamadı. Bu golle birlikte Fenerbahçe sahadan 3 puanla ayrılan taraf olurken, Gaziantep FK ise evinde 2. mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe sezonun ilk yarısının kapanış mücadelesinde adeta altın değerinde bir 3 puan kazandı. Şampiyonluk yarışındaki en güçlü rakibi Galatasaray'ın galip geldiği haftada Fenerbahçe'nin puan kaybı yaşaması farkın 6'ya yükselmesine neden olacaktı. Sarı lacivertlilerin Ekvadorlu golcüsü buna izin vermedi.

Gündem Haberleri