Fenerbahçe'den İçişleri Bakanlığı'na tazminat davası! Fenerbahçe İçişleri Bakanlığı'na neden dava açtı, ne istiyor?

Fenerbahçe resmi bir açıklama yaparak İçişleri Bakanlığı’na maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını duyurdu. KAP bildirimi yapan Fenerbahçe İçişleri Bakanlığı’na neden dava açtı?

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak İçişleri Bakanlığı’na dava açtıklarını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir bildirim gönderen Fenerbahçe, İçişleri Bakanlığı’na karşı maddi ve manevi tazminat talepli bir dava açıldığını ilan etti. Peki Fenerbahçe neden İçişleri Bakanlığı’na dava açtı?

FENERBAHÇE NEDEN DAVA AÇTI?

Fenerbahçe’nin İçişleri Bakanlığı’na açtığı dava kamuoyunun 3 Temmuz davası olarak bildiği futbolda şike soruşturması ile alakalı olduğu bildirildi. 3 Temmuz 2011 tarihinde yapılan operasyon ile dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler göz altına alınarak tutuklanmışlardı. Aylarca hapis yatmak zorunda kalan Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları aylar sonra serbest kalmışlardı. Bu süreçte Fenerbahçe UEFA tarafından da cezalandırılmış ve Şampiyonlar Ligi’ne şike yaptığı gerekçesiyle alınmamıştı. O dönem yaşanan maddi kayıplardan dolayı şimdi Fenerbahçe, İçişleri Bakanlığı’ndan maddi ve manevi tazminat talep ediyor. Borsaya açık bir şirket olan Fenerbahçe Spor Kulübü maddi kayıplarının telafi edilmesini talep ediyor.

KAP’A BİLDİRİM YAPILDI!

Fenerbahçe tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da bir bildirim yapılarak İçişleri Bakanlığı’na açılan maddi ve manevi tazminat davasına dair açıklama yapıldı. Fenerbahçe’nin KAP bildiriminde, “Şirketimiz tarafından 3 Temmuz 2011’de başlayan ve devam eden soruşturma sırasında savcılık ve emniyet mensuplarının ağır hizmet kusuru niteliğindeki idari işlem ve eylemleri neticesinde bazı zararlar meydana gelmiştir. İçişleri Bakanlığı’na karşı 19 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde maddi ve manevi tazminat davası açılmıştır. Fenerbahçe’ye itibarının iadesi de talep edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bugüne kadar görülmemiş bir şekilde bir spor kulübü İçişleri Bakanlığı’na resmen tazminat davası açtı. Fenerbahçe'nin açmış olduğu bu davanın neticesi şimdiden merak konusu olurken ilgili yargılamanın yeni adli yıl ile beraber başlayacağı bildirildi.

Gündem Haberleri