Fenerbahçe'nin yeni transferi Tiago Çukur kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımdan geldi?

Fenerbahçe, genç oyuncu Tiago Çukur ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Birçok kişi Tiago Çukur kimdir, kaç yaşında, nereli gibi soruların yanıtını arıyor. İşte Tiago Çukur hakkında bilgiler.

Fenerbahçe, yeni transferleriyle sezona damga vurmaya hazırlanıyor. Fenerbahçeli taraftarlar tarafından son saatlerde yoğun bir şekilde yeni transfer araştırması yapılıyor. Fenerbahçe’nin yeni transferi Tiago Çukur’un kim olduğu, nereli ve kaç yaşında olduğu merak konusu oldu.

Fenerbahçe’nin renklerine bağladığı isimlerden biri olan Tiago Çukur’un Hollanda asıllı Türk milli futbolcu olduğu biliniyor. Yurt dışında birçok takımda forma giyen ve kariyerinde yükselen Tiago, şimdi ise futbol kariyerine artık sarı lacivertli takımda devam edecek.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Tiago Çukur kimdir, kaç yaşında?

Tam adı Tiago Süer Barbaros Çukur olan oyuncu 30 Kasım 2002 tarihinde Amsterdam’da doğmuştur. Türk asıllı oyuncu, Temmuz 2022 tarihinden itibaren Süper Lig takımlarından Fenerbahçe’de forma giyecek.

Futbol kariyerine Zeeburgia altyapısında başlayan oyuncu, sonrasında Feyenord’un altyapı takımına bedelsiz bir şekilde transfer olmuştur. Bu gelişmenin ardından AZ Alkmaar U17 ve U19 takımlarında kendini geliştiren Tiago Çukur, İngiliz ekibi Watford’a transfer olarak bir süre de burada forma giymiştir.

Watford takımından ayrıldıktan sonra Donaster Rovers takımına kiralık olarak gönderilmiştir. Henüz 22 yaşında olan başarılı oyuncu, kariyerinde 55 maça çıkmış ve 15 gol ile 2 asist yapmıştır.

Türkiye’nin en büyük futbol takımlarından biri olan Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe ise Tiago Çukur ile 4 yıllık sözleşme imzalayarak genç golcüyü renklerine bağladı. Tiago Çukur’un transferi, sarı lacivertli takımın taraftarları tarafından da sevinçle karşılandı.

Gündem Haberleri