Fenerbahçe'nin Youtube hesabını kim, niye çaldı?

Fenerbahçe’nin resmi Youtube hesabının çalındığı bildirildi. Peki Fenerbahçe’nin Youtube hesabını kim, niye çaldı?

Türkiye’nin en büyük futbol kulüplerinden olan Fenerbahçe hakkında şok bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe’ye ait olan resmi Youtube hesabı çalındı. 2,3 milyon aboneye sahip hesabın çalınması büyük bir şok etkisi yaratırken milyonlarca taraftar gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Peki Fenerbahçe’nin resmi Youtube hesabını kim, niye çaldı?

FENERBAHÇE’NİN YOUTUBE HESABINI KİM ÇALDI?

Fenerbahçe’nin bir süre önce de Instagram hesabı çalınmış ancak bu sorun çok geçmeden halledilip hesap yeniden geri alınmıştı. Şimdi benzer bir olay Youtube hesabında gerçekleşti. Hesabı hackleyen şahıs önce hesabın ismini “Andrew Tate” olarak değiştirdi. Bununla da kalmayıp Fenerbahçe’nin resmi Youtube kanalındaki videoları silen şahıs Fenerbahçelilere büyük bir şok yaşattı.

TÜM VİDEOLAR SİLİNDİ Mİ?

Büyük yankı uyandıran Fenerbahçe’nin Youtube hesabının çalınması haberinin ardından kulübün dijital ekibi hemen harekete geçti. Kısa bir sürede hesabı geri almayı başaran Fenerbahçe aynı zamanda değişen ismi de yeniden eski haline getirdi. Ancak bu süreçte hesabı ele geçiren şahısın tüm videoları silmiş olabileceğinden şüphe ediliyor. Eğer videolar gizliye alınmadıysa Fenerbahçe’nin yıllardır oluşturduğu Youtube video arşivi silindi. Bu videoların bir kısmı Youtube sistemi üzerinden geri yüklenilebilecek ama tamamının yüklenmesi imkansız olacak.

Fenerbahçe’nin Youtube hesabını kimin çaldığı konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ancak Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medyada bir Instagram hesabı paylaşarak hesabın o hesabın sahibi tarafından çalındığını iddia ediyorlar. Bu iddianın doğru olması durumunda hesabı çalan kişi Türk değil. Kişinin net ismi ise henüz açıklanmadı.

Öte yandan Fenerbahçe dijital ekibine yönelik de yoğun bir eleştiri yapılıyor. Önce Instagram hesabının ardından da Youtube hesabının çalınması kurumsal kimliği olan Fenerbahçe’nin güvenlik açıklarını kapatamadığı şeklinde yorumlandı. Fenerbahçe yönetiminin bu konuda ekstra adımlar atması bekleniyor.

Gündem Haberleri