Ferdi Tayfur'a istinat duvarı şoku! Faiziyle ödemek zorunda kaldı

Ünlü sanatçı ferdi Tayfur, Sarıyer'deki villasının eskiyen istinat duvarını yeniletti. Şirket ile anlaşmazlık yaşayan Tayfur, mahkemeden çıkan karar ile şoka uğradı.

Arabesk müziğin usta isimlerinden Ferdi Tayfur, son günlerde Sarıyer'deki villası nedeniyle gündeme geliyor. Villanın eskiyen istinat duvarını yenileyen şirket, Tayfur'dan ödeme alamadığı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı. Mahkemeden çıkan karar, Ferdi Tayfur'un aleyhine sonuçlandı.

Ferdi Tayfur davayı kaybetti, tazminat ödeyecek!

Bir şirket, Ferdi Tayfur'un Sarıyer'de bulunan villasının eskiyen istinat duvarını yeniledi ancak ünlü ismin ücretini ödememesi gerekçesiyle dava açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde üç yıl önce açılan davaya göre, Tayfur 2017 yılında villasının eski istinat duvarının yenilenmesi için bir müteahhitlik şirketiyle anlaştı.

Hürriyet'in haberine göre, taraflar arasında anlaşmazlıklar baş gösterince firma iş yapmayı bıraktı. Duvarın kesim işini yapması gereken bir diğer şirket, işi tamamlayarak villayı Tayfur'a teslim etti.

Normal şartlarda istinat duvarının kesilmesi ve yeniden inşa edilmesi piyasada yaklaşık 150 bin TL arasında maliyetlere yaptırılırken, bu şirket Tayfur'a KDV dahil 64 bin 900 liralık fatura kesti. Ancak ünlü sanatçı kesilen faturadaki bedeli ödemek yerine işi tamamlayan şirkete 30 bin TL, işi bırakan müteahhitlik şirketine ise 10 bin TL ödeme yaptı.

24 bin 900 lira alacaklar!

Ferdi Tayfur'un kalan 24 bin 900 TL'lik borcunu tahsil edemeyen şirket, İstanbul 19. İcra Müdürlüğü'ne başvuru yaparak Tayfur hakkında icra takibi başlattı. Fakat Tayfur, bu şirkete herhangi bir borcu olmadığını söyleyerek icra takibini durdurdu.

3 yıl süren davanı karar duruşması geçtiğimiz günlerde yapıldı. Mahkeme, Ferdi Tayfur'un itirazının iptaline karar vererek, söz konusu şirkete 24 bin 900 TL asıl alacak ve faiz ile birlikte ödeme yapılmasına karar verdi.

Gündem Haberleri