Filyos'ta tarihi an! Karaya ulaşan Karadeniz doğalgazının ilk defa yanma görüntüleri!

Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz ile alakalı olarak tarihi bir gelişme yaşandı. Denizin içindeki doğalgazın karaya çıkarılması çalışmalarında sona gelinirken çıkarılan ilk doğalgazın yanma görüntüleri yayınlandı.

Türkiye enerji alanında tarihi günler yaşıyor. Karadeniz’de bulunan doğalgazın karaya ulaştırılması için çok uzun bir süredir çalışmalar sürdürülüyordu. Bu çalışmalarda artık sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Zonguldak’a giderek Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde düzenlenecek törene katılacak. Bu törene saatler kala Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) karaya çıkarılan doğalgazın ilk defa yanma görüntülerini paylaştı.

KARADENİZ DOĞALGAZI KARAYA ÇIKARILDI VE İLK YANMA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yapılan paylaşımda, “Enerjide Bağımsız Türkiye hedefiyle çıktığımız yolda; azimle, sabırla, inançla çalışarak sözümüzü tuttuk ve Karadeniz gazını Sakarya Gaz Sahası Kara Tesisi’ne başarıyla getirdik. Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni için hazırız. Bu projeye emek ve gönül veren herkese minnettarız.” denildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin bir açıklama yaparak, “Çok şükür bu mübarek ramazan gününde ne kadar şükretsek az. Milletimizin dualarıyla çıktığımız bu yolda, Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevi tamamlamış olmanın huzuru içerisindeyiz. Allah'a çok şükür, bugünü de gördük. Bütün takım arkadaşlarımızla beraber, Karadeniz'in derinliklerinde keşfettiğimiz gazı karaya ulaştırmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sözümüzü tuttuk, bize verdiğiniz görevi tamamladık. Arz ederim.” dedi.

ERDOĞAN'IN MÜJDESİ NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın düzenlenecek olan Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni’ne katılacak. Bu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vatandaşlara bir de müjde verilecek. Bu müjdenin ne olacağına dair bazı iddialar kamuoyunda yer alsa da henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak müjdenin vatandaşların doğalgaz kullanımı ve bunun fiyatlaması ile alakalı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Gündem Haberleri