Fiyatlar Arttı! İstanbul'da Okul Servisleri Ne Kadar Oldu? Nisan 2022 Fiyat Listesi

UKOME tarafından alınan toplu ulaşım zammı kararı sonrasında İstanbul'da okul servisi ücretleri değişti. 6 Nisan'da gelen zam ile okul servisleri ne kadar oldu? Yanıtı haberimizde.

İstanbul'da toplu ulaşıma zam yapılması konusu bir süredir gündemdeydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zam taleplerinin reddedilmesi nedeniyle belediyenin zarar ettiği açıklanmıştı. Beklenen toplu ulaşım zammı UKOME tarafından onaylanarak yüzde 40 oranında zam yapıldığı duyuruldu.

OKUL SERVİSLERİNE ZAM GELDİ! OKUL SERVİSİ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ulaşım Koordinasyon Merkezi nisan ayı toplantısında toplu ulaşıma yüzde 40 oranında zam yapıldığı açıklandı. Bu zam sonrasında fiyat tarifesi baştan aşağı değişirken zamdan okul servisleri de etkilendi. Okul servisleri için uygulanacak yeni fiyat tarifesi ise şu şekilde:

0 - 1 kilometre arası okul servisi ücreti 396 TL'den 554 TL'ye,

Personel servis ücreti ise 211 TL'den 295 TL'ye yükseldi.

Buna göre en kısa mesafedeki okul servisi öğrencileri minimum 554 TL'ye taşıyabilecek. Mesafe arttıkça fiyatlarda artacak ve okul servisi ücretleri 1000 TL'nin üzerine rahatlıkla çıkabilecek.

İSTANBULKART NE KADAR TAM, ÖĞRENCİ?

Toplu ulaşıma yapılan zamlar öncelikle İstanbulkart kullanan vatandaşları etkiledi. Bir kişinin aylık ulaşım masrafı 600 TL'yi aşarken vatandaşlar bu fiyatlar ile nasıl baş edecekleri konusunda endişe yaşıyor.

Tam Elektronik Bilet 5,48 TL'den 7,67 TL'ye

Tam Abonman 430 TL'den 602 TL'ye,

Öğrenci Abonman 78 TL'den 109 TL'ye

İlk Aktarma ise 3,92 TL'den 5,48 TL'ye yükseldi. Minibüslerde indi bindi ücreti 5,25 lira olurken taksi dolmuş kullananlar ise 10 lira ödeyecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri