Fiyatları artıran ev sahiplerine ceza yolda! İlanlar bir bir kaldırılmaya başlandı

Yaşanılan deprem felaketinin ardından fahiş fiyattan ev kiralamak isteyen ev sahiplerine uygulanacak olan cezaların ardından ilanların kaldırılmaya başlandığı öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından pek çok vatandaş yaşanan deprem nedeni ile yurtlarını ve evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu nedenle de çevre illere yerleşmek ve hayatlarında burada devam etmek durumunda kalan depremzedelere karşı ev sahiplerinin yaptığı fiyat artırımına karşı tepkiler büyüdü. 

Özellikle de Ankara, Antalya ve İstanbul gibi illerde yaşanan depremden sonra fırsatçılık yapmaya çalışan ev sahipleri kira fiyatlarını bir anda yükseltmeye başladı. Kira fiyatlarının yükseltilmesinin ardından pek çok vatandaş sosyal medyada ilanlarda yazılı olan fiyatlara tepkilerini dile getirerek bu şekilde gidilen artırımın önüne geçilmesi gerektiği konusunda yetkili kişilere karşı çağrıda bulundu. 

FİYAT ARTIRIMINA CEZA GELDİ! 

Yapılan bu fiyat artırımının önüne geçmek amacı ile yetkili kişiler tarafından açıklamalar gelmeye başladı. Bu açıklamalarda fahiş fiyattan artırıma giden ev sahiplerine ceza verileceği ifade edildi. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 100 bin TL'ye kadar verilen cezaların yaşanılan deprem felaketinin ardından 2 yıl hapis cezasına kadar uzanabileceğinden bahsedilmişti. Bunun ardından da depremin etkilerinin görüldüğü 11 ilde de bazı Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda fahiş fiyattan ev vermek isteyen ev sahiplerine tespitler sonucunda evlerinin 2 sene kadar mühürlenebileceği öğrenildi. 

İLANLAR ÇEKİLMEYE BAŞLANDI! 

Konu hakkında yapılan bu uyarıların ardından fahiş fiyat artırımına giden ev sahiplerinin bu ilanları bir bir kaldırmaya başladığı öğrenildi. Bu konu hakkında açıklama yapan Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçan, "Depremzedeler şehrimize geliyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının 300 bine ulaşacağını öngörüyoruz. Kiralık ev eksik olunca ciddi bir patlama oldu. Astronomik rakamların üstüne çıkmaya çalışıyorlar. Ankara'da 7 bin emlakçı var. Yüzde 95'i fiyatı etkileyecek bir durumun içinde olmadı, olmayacak. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışması bu artışın önüne geçer diye düşünüyorum. Son zamanlarda fırsatçılar, ilan sitesinden ilanları çekiyor." şeklinde konuştu. 

Böylelikle alınan bu önlemlerin bu konunun biraz önüne geçildiğinin de kanıtı olmuş oldu. 

Gündem Haberleri