Futbol Karşılaşmalarına Girmek için 2021 Passolig Kart Ücreti Ne Kadar?

Passalig kartı alıp maçlara katılmak isteyenler başvuru ücreti ödemek zorundalar. Peki 2021 yılında Passolig kart ücreti ne kadar oldu?

2021 yılı Passolig kartı ücreti alınmak istenen takıma bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu takımlar arasında 6 tanesinde farklılık gösterir iken kalanlarında fiyat standarttır. Buna göre Passolig Kartı için Galatasaray ya da Beşiktaş için 48,50 TL ödenmesi gerekir. Fenerbahçe için bu tutar 48 TL’dir.

Trabzonspor için 40,50 TL olan tutar Ankaragücü için 36 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca son olarak Passolig ücreti Bursaspor için 35 TL olarak belirlenir iken geri kalan takımlar için ödenmesi gereken miktar 27,5 TL’dir.

Passolig Kartı Ne İçin Kullanılır?

Passolig kartı kullanım sebepleri başlıca takım taraftarları için kolaylık sağlamak amaçlanarak geliştirilmiş bir sistemdir. Passolig Kartı taraftara maçlara giriş için güvenli ve hızlı imkanlar sağlar. Taraftara sağladığı imkan karşılığı aynı zamanda kulüpler için de geçerlilik kazanır. Bu safha da kulüpler için geçerli olan kısım kulübün tarafları ile etkileşim halinde olması ve ayrıca bu Passolig uygulamaları bazında yeni gelir alanlarının oluşturulmasına katkı sunar.

Passolig Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Passolig kart başvurusu için yapılması gerekenler passolig uygulaması ile başlar. Uygulama üzerinden başvuru yapmak mümkündür. Bunun için uygulamada açılan ekranda ki başvuru formu doldurulur. Ardından SMS ile kimlik doğrulanır, kişi bu aşamada kendi fotoğrafını internet üzerinden uygulamada karta yüklemek zorundadır. Seçilen takım için belirlenen passolig ücreti ödenir. Ödeme internet üzerinden bankalar aracılığı ile gerçekleştirilir sadece.

Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra işlem için belirlenmiş tahmini zaman aralığı gösterilir. Bu tarihler arasında başta doldurulan başvuru formunda geçen adrese kartın teslimi sağlanır. Bu teslim kurye aracılığı ile sağlanır. Teslimatı başvuran kişi kimlik kartı ile kuryeden teslim alabilir. Bu noktada diğer unsur belirli adreste ikamet etmeyen ya da gösteremeyen yabancı uyruklu kişiler içindir. Bu yabancı uyruklu kişiler başvurularını bu şekilde yaptıktan sonra kartlarını teslim alabilmek için stadyum girişlerinde bulunan belirlenmiş gişelerden belirlenmiş tarihler arasında yapabilir.

Passolig Kartı ile Ne İşlem Yapılır?

Passolig kartının başlıca hizmet amacı stadyum girişlerinde ve çevresinde maç önü oluşan kalabalığı ve karmaşıklığı önlemektir. Passolig kartı ile yapılacak işlemler arasında kişiler için bilet alma işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmek vardır. Kişilerin satın aldıkları biletler için ayrılmış koltuklar da oturması beklenir. Bu sayede gerek stadyum dışı gerek ise stadyum içinde ki düzen sağlanmış olur.

Passolig kartı içerisinde ayrıca para kartı yer alması da mümkündür. Bu sayede passolig kartı sadece maça giriş ya da maç için bilet satın alma amacı ile değil farklı amaçlarla da kullanılabilir. Bunların başında alışveriş gibi harcama yöntemleri gelir. Bu harcamalar ile kişinin edindiği kulübün kartı üzerinden kulüp de etkileşime dahil olur. Passolig Kart için bakiye yüklemesi yapmak da mümkündür. İhtiyaç duyan kimseler için kredi kartı olarak kullanılması da mümkün iken bunun için kişinin başvuru yapması gerekir.

Passolig Kart Kullanımı Nasıl Olur?

Passolig kartı kullanımı seçilen takımın kartı ile oluşturulur. Passolig katının üzerinde sadece tek bir takım logosu bulunur. Kişi hangi takımı seçmiş ise o takıma ait logo bulunur iken birden fazla takım logosu bulunması mümkün değildir. Ayrıca Passolig kartının alındığı süreden itibaren kullanım süresi 1 yıldır. Bu süre zarfında kişinin belirlediği amaçlar dahilinde kullanılır. Fakat 1 yıl süresi dolduğunda sürenin uzatılması gerekir. Bu uzatma işlemi Passolig ücreti ile aynıdır. Her yıl uzatma işlemi için kartın başvurusunda ödenen tutar tekrar ödenir.

Gündem Haberleri