Gazeteci Hikmet Altınkaynak kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Gazeteci Hikmet Altınkaynak'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi olarak bilinen ünlü Gazeteci ve yazar Hikmet Altınkaynak'ın yapılan son dakika açıklaması ile birlikte hayatını kaybettiği açıklandı. Yapılan bu üzücü açıklamanın ardından ise hayatını kaybetmesinin nedeni ve detaylar ise oldukça merak edilmeye başlandı. 

GAZETECİ HİKMET ALTINKAYNAK HAYATINI KAYBETTİ! 

Bugün yapılan son dakika açıklamasına göre ani gelişen kalp ve solunum yetmezliği nedeni ile 3 gün önce yoğun bakıma alınan 78 yaşındaki Hikmet Altınkaynak'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Üzücü haberi veren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) vefat haberini “Değerli meslektaşımız Hikmet Alkınkaynak’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hikmet Altınkaynak’ın ailesinin, dostlarının, meslektaşlarının acısını paylaşıyor başsağlığı ve sabır diliyoruz” şeklinde yaptığı açıklama ile duyurdu. 

HİKMET ALTINKAYNAK KİMDİR?

18 Şubat 1945 yılında Niğde'de dünyaya gelen Hikmet Altınkaynak, 1972 yılında Yeni Ortam'da gazeteciliğe başladı. 1975 senesinde geçiş yaptığı Cumhuriyet Gazetesi'ne geçmesinin yanı sıra TRT programlarında danışmanlık yaptı. Alman WDR Köln Radyosu’nda (1990- 2002), Kanal D ve TV 8 kanallarında kitap programları hazırladı. Hürriyet ve Milliyet'te edaktör, yazar, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak görev aldı. 

'Oktay Akbal’a Mektuplar', 'Edebiyatımızdan Portreler', 'Atatürk Devrimleri’ne Yolculuk' ve 'Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü' gibi pek çok kitabı ola Altınkaynak, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve rektör danışmanlığı yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Hikmet Altınkaynak 2022 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülünün de sahibi oldu. 

Gündem Haberleri