Gelire endeksli senet kararı sonrası piyasalar güne nasıl başladı? Dolar, euro, gram altın yükselişi devam ediyor

Gelire endeksli senet ekonomi modelinin duyurulmasının ardından yeni güne piyasalar nasıl başladı merak edilmeye başlandı. Günün ilk saatlerinde dolar, euro, gram altın yükselişi devam ediyor.

Gelire endeksli senet ekonomi modelinin duyurulmasının ardından yeni güne piyasalar nasıl başladı merak edilmeye başlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 9 Haziran Perşembe günü akşam saatlerinde yeni ekonomi modelinin açıklanmasının ardından piyasalarda bu gelişmeler nasıl karşılanıyor araştırılmaya başlandı. Yeni ekonomik model etki edecek mi, döviz düşecek mi konuları konuşulmaya başlanırken piyasalar yeni güne hızlı bir giriş yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni açıkladığı ekonomi modeli olan "gelire endeksli senet" uygulamasının 15 Haziran'da yürürlüğe gireceği açıklandı. Yaşanan bu gelişmeler kısa süre içerisinde dövizin tekrar yükselmesini sağlarken haftanın son gününde piyasalar bugün nasıl bir hareket izleyecek merakla takip ediliyor, detaylar ise emlak365.com adresinde yer alıyor.

YENİ EKONOMİK MODEL AÇIKLAMASININ ARDINDAN PİYASALARDA DÖVİZ HAREKETLERİ NASIL? (10 HAZİRAN 2022 DOLAR, EURO, GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?)

Yeni ekonomik modelin duyurulmasının ardından piyasalarda hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor. Buna göre ise haberin siz değerli okuyucularımızla buluştuğu saat olan 07:55'de gram altın;

  • Alış fiyatı 1.021,70 TL
  • Satış fiyatı 1.021,90 TL'den işlem görüyor.

Dolar'da son durum;

  • 1 Amerikan doları 17,23 Türk Lirası'ndan işlem görüyor.

Euro'da son durum;

  • 1 Euro 18,31 Türk Lirası'ndan işlem görüyor.

Bunun dışında Sterlin güne 21,53 TL'den başlarken çeyrek altın fiyatı ise 1.693,00 TL'yi buldu. Açıklanan model ekonomistler tarafından eleştiri yağmuruna tutulurken anlaşılmadığı ve eksik olduğu bilgisi verildi. Yapılan bu eleştiriler sonrasında ise yatırımcının parasını dövizde tutacağı iddia edildi.

HAZİNE'DEN 'GELİRE ENDEKSLİ SENET' AÇIKLAMASI

Haftalardır gündemde yer edinen yeni ekonomik modelin ne olacağı ile ilgili spekülasyonlar yer alırken gündemde 'süper bono' iddiaları yer alıyordu. Ekonomistler ve borsa uzmanları tarafından yapılan açıklamalar ile bu kararın yanlış olacağı belirtilirken hükümetten farklı bir adım geldi.

Gelire endeksli senet modelinin duyurulması ve 15 Haziran'da yürürlüğe girmesi açıklamaları sonrasında ise piyasalar bu açıklamaları nasıl karşılayacak merakla bekleniyor. Maliye Bakanlığı tarafından saat 19:00 sularında yapılan yeni model açıklamasına ilişkin bildiri sonrası dövizde düşüş yaşanırken modelin açıklanmasının ardından ise döviz tekrar eski yerine geldi.

Gündem Haberleri