Genç Çiftçi Projesi 2018 30 Bin Lira Hibe Kredi Başvuruları Devam Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin verimli tarım arazilerinin kullanımını arttırmak amacı ile başlatılan Genç Çiftçi projesi 2018 yılına damga vurdu. Toplamda 16 bin 750 genç çiftçi 30 bin lira hibe kredi ile tarım üretiminde bulunacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin verimli tarım arazilerinin kullanımını arttırmak amacı ile başlatılan Genç Çiftçi projesi 2018 yılına damga vurdu. Toplamda 16 bin 750 genç çiftçi 30 bin lira hibe kredi ile tarım üretiminde bulunacak.

Genç Çiftçi 30 Bin Lira Hibe Kredi Şartları Neler, Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Genç çiftçi 2018 başvuru taleplerinin toplanmasına devam ederken projeye başvuruda bulunmak isteyen kişilerin aranılan bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Genç çiftçi hibe kredi başvuru şartları ise şu şekilde sıralanıyor;

  • Türk vatandaşı olmak,

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,

  • 41 yaşından gün almamış olmak,

  • Okur yazar olmak,

  • Başvuru yapmış olduğu tarih itibari ile ücretli olarak bir yerde çalışmamak ve örgün eğitime devam ediyor olmamak,

  • Gerçek ve basit usulde vergi mükellefiyeti bulunmamak,

  • Hayvansal üretime yönelik olarak verilecek olan teşvikler için başvuruda bulunacak olan kişilerde 15 tane büyükbaş, 50 tane küçükbaş sınırını aşmamak,

  • Arıcılık projesi başvuruları için 50 kovan sınırını aşmamak,

  • Daha önce verilen hibe kredilerden yararlanmamak, bu krediler için başvurusu iptal ya da reddedilmiş olmamak,

  • Aynı konuda Bakanlık tarafından verilen bir başka hibe kredi paketinden yararlanmış olmamak.




2018 Genç Çiftçi Başvuruları Ne Zaman?

2 Nisan 2018 tarihinden başlayan 2018 genç çiftçi hibe kredi başvuru tarihi Nisan ayının sonu ile beraber bitecek. Başvuralar 30 Nisan tarihinden sonra kabul edilmeyecek. 2 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında yapılan başvurular incelenerek hak sahipleri belirlenecek.



Genç Çiftçi Hibe Kredi Başvuru Evrakları Nelerdir?

a- Yatırım yeri mülkiyetinin (hisseli tapuda, yatırım yeri kadar hisseye sahip olanlar mülkiyeti kendisine ait kabul edilir) genç çiftçiye ait olduğuna dair belge, (Hayvansal üretimde HAYBİS+TÜRKVET kaydınında olması gerekir.)

b- Kira kontratı (bitkisel üretimde en az 5 yıllık noter/muhtar onaylı kira sözleşmesi, hayvansal üretimde en az 3 yıllık noter/muhtar onaylı kira sözleşmesi veya taahhütname-fiili kullanım taahhütname+( Hayvansal üretimde HAYBİS+TÜRKVET kaydınında olması gerekir.)

c- Aldığı eğitimin proje konusu ile uyumluluğunu gösteren (Yabancı ülkelerdeki okullardan alman diplomalar Yüksek Öğretim Kurumu veya Milli Eğitim Bakanlığı/Müdürlüğü tarafında onaylanması gerekir.) belge,

d- 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt hükmünce, primi hazine tarafından karşılandığına dair belge.

e- Şehidin birinci derece yakını, gazi, engelli, engelliye bakmakla yükümlü kişi olduğuna dair belge.

f- Askerlik terhis belgesi.

g- Kurs bitirme belgesi.

h- Başvurduğu proje konusu içerisinde var ise, makine-ekipman ve malzemeler ile ilgili taslak teknik özellikler.

Kaynak: emlak365.com

Gündem Haberleri