Gençlere ücretsiz pasaport verilecek mi? Teklif TBMM'ye sunuldu

Yüksek pasaport harçlarından gençlerin muaf tutulması amacıyla CHP Milletvekili Özgür Karabat, TBMM'ye teklif sundu. Teklif kabul edilirse gençler ücretsiz bir şekilde pasaport alabilecek.

Türkiye'den başka ülkelere seyahat etmek isteyen gençler, yüksek pasaport harçlarıyla karşı karşıya kalıyor. Gençlerin pasaport harçlarından muaf tutularak ücretsiz bir şekilde pasaport edinebilmeleri amacıyla CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, TBMM'ye teklif sundu.

Gençlere ücretsiz pasaport verilmesi için teklif sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Özgür Karabat, 26 yaşına kadar gençlerden pasaport harcı alınmamasını talep ederek, konu hakkında hazırladığı kanun teklifini Meclis'e iletti.

Döviz kurunun yükselmesiyle yurt dışı hayalleri suya düşen gençlere bir de pasaport harç masrafları yüklendiğinde, bir pasaport edinmeleri oldukça zorlaşıyor. Milletvekili Karabat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere 'yurt dışını gezin ' söylemlerini hatırlatarak, 10 yıllık pasaport için 1.478 lira harç alındığını söyledi.

Öğrenim görmeye devam eden gençlerin 26 yaşına kadar pasaport almaları halinde pasaport harcı ödemediklerini belirterek, okuldan mezun olanların ya da hiçbir ilişiği olmayanların ise pasaport almak istediklerinde harç ödemek durumunda kaldıklarını ifade etti.

CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın TBMM'ye sunduğu teklif ile, Harçlar Kanununda değişiklik yapılarak 26 yaşın altındaki tüm T.C vatandaşlarından pasaport harcı alınmaması amaçlanıyor. Teklifi hakkında konuşan Karabat, gençlerin iş istihdam ve eğitim olanaklarını geliştirmeleri için yurt dışına çıkmak amacıyla pasaport alırken ödedikleri yüksek miktarlardaki harçların sona ermesi gerektiğini, eğitimine devam eden ve etmeyen genç ayrımını da kaldırmayı hedeflediklerini aktardı.

Karabat'ın TBMM'ye sunduğu teklifin onay alması durumunda, 26 yaş altındaki gençlerin pasaport harçlarından muaf tutularak ücretsiz bir şekilde pasaport sahibi olmaları sağlanacak.

Gündem Haberleri