Genel Af Çıkacak mı, Yasa Hazırlığı Var mı?

Cezaevlerinin dolup taştığı yönündeki açıklamalar son zamanlarda gündemde yer edindi. Durum böyle olunca genel af da yeniden gündeme geldi. Genel af çıkacak mı, hükümetin bu yönde bir çalışması var mı? Haberimizde.

Son zamanlarda kamuoyunda genel af tartışmaları devam ediyor. Ceza hukukçusu İzzet Özgenç de cezaevlerinde hükümlü sayısının arttığını belirterek af tartışmalarına gündeme taşıyan isimlerden biri oldu. Prof. Dr. İzzet Özgenç, cezaevlerindeki hükümlü sayısındaki artışa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Özgenç'in açıkladığı hükümlü sayısı dikkat çekti.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA 322 BİN 129 KİŞİ VAR

Özgenç sosyal medya paylaşımında af beklentilerinin altını çizdi ve 31 Mayıs 2022 tarihinde 317 bin 368 olan hükümlü sayısının 3 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 322 bin 129 olduğunu da açıkladı. Sadece 33 günde ceza infaz kurumlarındaki hükümlü sayısında 4 bin 761 kişi artış olduğunu vurgulayan Özgenç “2023 yılında, adı ne olursa olsun, bir af tasarrufunda bulunmaya mecbur kılacaktır” ifadelerine de yer verdi.

Özgenç'in açıklamaları kamuoyunda bir süredir gündemde olan genel af konusunun seçimler de göz önünde bulundurularak yakın zamanla çıkarılabileceğine ilişkin yorumlara neden oldu.

MUSTAFA SARIGÜL'DEN AF ÇAĞRISI

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz hafta Kütahya'ya giderek Kütahya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere açıklama yaptı. Af çağrısında bulunan Sarıgül "Türkiye'miz cezaevlerinden çıkacak olan 250 bin kader mahkumuna da mutlaka kucak açmalıdır. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek vermeliyiz, onlara sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Genel af çıkıp çıkmayacağına ilişkin henüz hükümet cephesinden bir açıklama yapılmadı. Bir düzenleme söz konusu olduğunda açıklama yapılması bekleniyor. 

Gündem Haberleri