Google, Ekrem İmamoğlu'nu görevden aldı! İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderme yaptı!

Google, Ekrem İmamoğlu ile alakalı olarak bir dikkat çekici bir değişiklik yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Google üzerinde “Eski” ünvanı verilerek görevden alınmış gibi gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında geçtiğimiz hafta mahkemeden bir karar çıkmıştı. Bu karara göre Ekrem İmamoğlu seçim sürecinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hareket ettiği gerekçesi ile 2 yıl, 7 ay, 15 hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırıldı. Ancak yerel mahkemeden çıkan bu karar henüz kesinlik kazanmadı. Kararın istinaf ve Yargıtay aşamalarının da tamamlanıp verilen cezaların onanması gerekiyor.

EKREM İMAMOĞLU HAKKINDA SKANDAL HATA!

Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak cezası Yargıtay tarafından onanırsa ceza kesinlik kazanacak. Bu durumda da Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınacak. Şu anda bu yönde alınmış herhangi bir karar bulunmuyor. Kamuoyunun tepki gösterdiği mahkeme kararı tartışılırken Ekrem İmamoğlu hakkında Google bir skandala imza attı!

Google sisteminde Ekrem İmamoğlu araması yapıldığında ekrana çıkan ilk sayfada Ekrem İmamoğlu hakkında “Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” bilgisi yer almaya başladı. Google mahkeme kararı kesinleşmeden ve böyle bir karar alınmadan Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındığı bilgisini sistemine işledi. Bu duruma büyük tepki gösterirken Google tarafından gösterilen hatalı bilginin düzeltilmesi için çağrılar yapılmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bir mesaj paylaşarak durumu kamuoyuna duyuran Ekrem İmamoğlu yapılan yanlışlığın düzeltilmesini isterken aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da göndermede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılında Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde konuşma yapmadan hemen önce moderatörden yarı Türkçe yarı İngilizce olarak kürsü talep etmiş ve “I speech kürsü” ifadesini kullanmıştı. Ekrem İmamoğlu aynı sözlerle Google Türkiye’ye seslendi.

Gündem Haberleri