Görüşmelere Bir Gün Kala Kritik Asgari Ücret Açıklaması! Maliye Bakanı Elvan Duyurdu

Asgari ücretle çalışanlar için Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ilk açıklamasında bulundu. Bakan Elvan çalışanların büyüme oranlarından paylarını alacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakan Lütfü Elvan sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak asgari ücret görüşmeleri öncesi kritik bir açıklamada bulundu. Bakan Elvan açıklamasında yeni açıklanan ekonomik büyüme rakamlarını hatırlatarak çalışanlara umut verdi.

MALİYE BAKANI ELVAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türkiye'nin 2021 yılı 3. çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Temmuz Ağustos Eylül dönemini kapsayan dönem için yapılan açıklamada Türkiye ekonomisinin yüzde 7.4 oranında büyüdüğü ilan edildi.

Büyüme rakamlarının hemen ardından ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'dan açıklama geldi.

Bakan Elvan kişisel Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşım ile büyüme oranlarında elde edilen verileri hatırlattı. Bakan Elvan paylaşımında ücretli çalışanlar için de bir mesaj verdi.

Bakan Elvan açıklamasında "Dış talebin verdiği önemli katkıyla 2021’in üçüncü çeyreğinde yıllık %7,4 oranında büyüdük. Ücretli kesimin milli gelirden aldığı payı artırmak için gerekli adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

ARALIK AYINDA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

TİSK Türk İş ve Hükümetin yer aldığı asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayında görüşmelere başlayacak. Çalışma Bakanı Bilgin yaptığı açıklamasında görüşmelerin ilk haftada tamamlanabileceğini söyledi.

Gündem Haberleri