Green Card Sonuçları 2022 Açıklanıyor! DV Lottery Sorgulama Ekranı

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerden başvuruları alınan Green Card çekiliş sonuçları bekleniyor. Green Card sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Haberimizde.

Green Card ile Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu yaşama ve çalışma hakkı kazanılıyor. Green Card sahibi kişiler, oy kullanmak dışında kalan diğer tüm haklar ile Amerikan vatandaşları ile eş oluyor. Green Card ile Amerika'da tüm ailesiyle beraber yaşayıp iş kurabiliyor hatta devlet memuru bile olabiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştikten 5 sene sonra tam vatandaşlık hakkı kazanıyor.

DV2023 GREEN CARD SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Green Card başvurusu yapıp Amerika'da yaşama, iş kurma hatta devlet memuru olma hayali kuranların sabırsızlıkla beklediği Green Card 2022 çekiliş sonuçları bugün açıklanacak. Green Card başvuruları geçtiğimiz sene 6 Ekim- 9 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru sonuçları da 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü açıklanacak ve sonuçlar 19.00'da erişime açılacak. Başvuru sonuçları dvprogram.state.gov adresi üzerinden öğrenilecek.

Green Card Başvuru Twitter hesabından da sonuçların açıklanmasına ilişkin duyuru geldi. Duyuruda, 6 aylık bekleyişin sona erdiğini ve sonuçların bu akşam 19.00'da açıklanacağı bilgisine yer verildi.

Çekilişi sonucu kazananların eşleri ve 21 yaşın altında olan çocukları, ömür boyu ABD'de yaşama, oraya yerleşme ve çalışma hakkına sahip oluyor. Green Card yani Yeşil Kart sonuçları için beklenen gün geldi. Green Card ile dünya genelince 55 bin kişiye sürekli oturma vizesi veriliyor.

DV Lottery (Diversity Visa Program) adı ile 1990 yılından beri göçmenlik vizesi ile her yıl 1 kez yapılan çekiliş ile Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olma imkanı sağlanıyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri