Güldür Güldür Katarlı ev sahibi skeciyle gündeme oturdu: 'Bu mahallede Türk istemiyorlar'

Güldür Güldür Show'da yabancılara konut satışı ve vatandaşlık verilmesi konusu işlendi. Katarlı ev sahibi ile Türk çiftin yer aldığı skeç, yabancılara konut satışının geldiği noktayı gösterdi.

Show TV ekranlarında yayınlanan Güldür Güldür Show adlı program, son dönemde gündeme dair yaptığı skeçlerle adından söz ettiriyor. Güldür Güldür'ün bu haftaki bölümünde, yabancılara yapılan konut satışı ve Türk vatandaşlığı verilmesi mizahi bir dille anlatıldı.

'' Maaşımı alınca Türkiye'den bir ev daha alırım ''

Türkiye'de artan konut ve kira fiyatları ve akabinde gelen yabancılara konut satışına vatandaşlık verilmesi, kanayan yaralardan biri oldu. Bu konuya mizahi ancak acı bir şekilde skecinde yer veren Güldür Güldür ekibi, yabancıların ne kadar rahat konut satın aldığını anlattı.

Skeçte, Katarlı bir şahsın Türkiye'den çok sayıda ev alarak Türk vatandaşı olduğu vurgulanarak Katarlı kişiyi canlandıranın '' Ben Türkii vatandaş. Ev alana vatandaşlık bedava '' ifadelerini kullandığı görüldü.

Türk bir çiftin emlakçıya giderek ev satın almak istemesi ancak evi satanın 'Katarlı' olduğu skeçte, Katarlı kişi 8 milyon lira fiyat koyuyor ve çiftten 'Alamayız, pahalı' yanıtını aldığında '' Siz Türki, o zaman gerçek müşterim değilsiniz '' diyor.

'' Bu mahallede pek Türk istemiyorlar ''

Skecin devamında Katarlı şahsı canlandıran oyuncu, emlakçıya memleketine döneceğini ve maaşını aldığında yeni bir ev daha alacağını söylüyor. Çift, istediği evin kriterlerini saydığında 17 bin TL fiyat çıkaran ve 1+0 daireye dahi 10 bin lira fiyat söyleyen emlakçıya tepki gösterince emlakçı '' Burada yaşayanlar mahallede pek Türk istemiyor '' diyor.

Mizahi bir dille aktarılmaya çalışılan skeç, aslında Türkiye'de yabancıya konut satışının ne denli boyutlara ulaştığını gösteriyor. Türk vatandaşı kendi ülkesinde bir ev satın alamazken, yabancıların hem birçok konut aldığı ve üstüne de Türk vatandaşı olabiliyor.

Emlakçılar kapı kapı gezip 'Evlerinizi ucuza vermeyin' broşürü dağıttı!

Gündem Haberleri