Güneşli günler başka bahara kaldı! Meteoroloji Mayıs ayında kar alarmı verdi!

Türkiye'de yaz mevsiminin gelmesi beklenirken vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valilik kar yağışına karşı uyardı.

Türkiye'de bu yıl kış mevsimi oldukça uzun sürdü. Mayıs ayının ikinci yarısı başlarken havalar mevsim normallerinde seyrediyordu. Ancak Meteoroloji'nin son tahminleri, kış aylarını aratmıyor.

Meteoroloji'nin son hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde 19 Mayıs Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceği ve gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacağı ifade edildi. Bunun yanında Valilik'ten gelen 'kar' uyarısı ise vatandaşları tedirgin etti.

Yazlıklar dolaplara geri dönüyor, kar yağacak!

Ankara Valiliği, bugün bir açıklama yaparak bahar günlerinde kar uyarısı yaptı. Şehrin bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı ifade edildi. Ankara Valiliği'nden yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'' Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, Çarşamba akşam saatlerinden Perşembe günü sabaha kadar Ankara'nın yüksek kesimlerinde ve kuzey ilçelerini (Çamlıdere, Kızılcahamam) yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur v yer yer kar yağışlarıyla birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir. ''

'' Buzlanma ve don olayı ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve zirai don riskine karşı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir '' denildi.

Bu illerde hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 19 Mayıs 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan'da hava sıcaklıkları 6-10 derece arası düşerek mevsim normallerinin altına gerileyecek.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 22 Mayıs Pazar gününden itibaren ise artarak mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Meteoroloji, aynı zamanda ani sıcaklık değişikliklerine karşı vatandaşları uyardı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri