Günlerdir Her Akşam Zam Geliyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akaryakıt Fiyatlarına İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde sürekli artan inanılmaz rakamlara ulaşan akaryakıt fiyatlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gün içerisinde yapmış olduğu konuşmasında akaryakıt fiyatlarına değindi. Konuşmasında hem dünya oluşan küresel ekonomik şartlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan hemde yurtiçinde vatandaşları zorlayan enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi temelli konuşmasının satır başları.

HEM DOLAR HEMDE BRENT PETROL FİYATLARI VURDU

Akaryakıt fiyatları Rusya Ukrayna savaşında yaşanan kriz nedeniyle çok yükseldi. Birkaç ay öncesine kadar küresel piyasalarda brent petrol fiyatları 70 Dolar bandında yer alıyordu. Rusya ile Ukrayna savaşına ilişkin krizin tırmandığı, ABD'den açıklamaların arttığı dönemde fiyatlar 85 Dolar bandına çıkmıştı.

Daha sonra Şubat ayının sonuna doğru Rusya'nın savaşı başlatması nedeniyle brent petrol fiyatları çok yükseldi. Savaşın ilk anından itibaren kademeli artan brent petrol fiyatları ilk günlerde 95 Dolar ve 100 Dolar sınırlarını aştı. Savaşın uzamasıyla birlikte brent petrol fiyatları 110 Dolar, 125 Dolar bantlarını aştı. Bir dönem fiyatlar 138 Dolar seviyelerini gördü.

Savaşın ilk başladığı dönemde dolar kuru da 13.50 TL bandında yer alıyordu. Ancak savaş gerilimi ile birlikte dolar kuru 14.68 TL seviyesine çıktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AKARYAKIT FİYATLARI AÇIKLAMASI

Akaryakıt fiyatlarında başta brent petrol ve daha sonra döviz kuru nedeniyle çok yüksek zamlar yaşandı. Üst üste 8 defa zamlanan fiyatlar 22 23 TL seviyelerine çıktı. Sektör içinden hala fiyatların artma riski olduğuna dair uyarılar geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu son konuşmasında akaryakıt fiyatlarına değindi. Erdoğan bu konuda, "Rusya-Ukrayna savaşı ülkemizde de enflasyonu olumsuz etkiliyor. Çok sayıda adım attık, atıyoruz, atacağız. Elektrikte ve doğal gazda sübvanseler ile vatandaşımızı korumayı sürdürüyoruz. Akaryakıttaki artışı da yakından takip ediyoruz." ifadelerini kulladı.

Akaryakıt fiyatlarına bir indirim olup olmayacağı yada zamların ne kadar devam edeceğine ilişkin ise bir açıklama gelmedi.

Gündem Haberleri