Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, Sağlık Bakanlığı'ndan Bir Yetkiliye Dayanarak Okulların, Lokantaların, Kafelerin Açılacağı Tarihi Açıkladı!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırarak Türkiye'de kısıtlamaların kaldırılacağı tarihi açıkladı. Okullar, restoranlar, kafeler ve lokantalar ne zaman açılacak?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkiliye dayandırarak Türkiye'de kısıtlamaların kaldırılacağı tarihi açıkladı. Okullar, restoranlar, kafeler ve lokantalar ne zaman açılacak?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar çok sayıda kısıtlamaya uymak zorunda kalırken bu kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağına dair büyük bir merak yaşanmaya başlandı. Kısıtlamalar nedeniyle oldukça bunalan vatandaşlar bu yasakların ne zaman kaldırılacağını öğrenmek istiyorlar. Bu konuda Habertürk yazarlarından Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında çok önemli bir iddiada bulundu.



KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKACAK?



Muharrem Sarıkaya, Sağlık Bakanlığı'nda görevli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı iddiasına göre Türkiye'de Mart ayının ortalarında toplam 27 milyon vatandaş koronavirüs aşısı olmuş olacak. Bunun ardından ise kısıtlamaların büyük bir kısmı kaldırılacak.



Mart ayının ilk haftasına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 30 milyon doz aşının Türkiye'ye ulaşmasının beklendiğini yazan Muharrem Sarıkaya, “Bu konuda kesin bir süre verilmesi hakkında özellikle kaçınılıyor. Çünkü Çin'de çıkan yeni salgının aşı tedariğinde problem yaratma ihtimali düşünülüyor. Buna rağmen 11 milyon doz aşı bekleniyor. Bu hızla devam ederse Mart ayının ortasında 15 milyon kişinin ikinci doz aşıları yapılmış olacak. Bu süreçte 50 milyon doz aşının tamamının gelmesi halinde 25 milyon kişinin aşısı yapılmış olacak. BioNTech'ten gelecek aşılar da eklenince 27 milyon kişinin aşısı yapılmış olacak.” ifadelerini yazdı.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?



Yazısına devam ederek kısıtlamalar hakkında bilgi veren Muharrem Sarıkaya, “15 Mart'ta hedeflenen aşı rakamlarına ulaşılması durumunda yasakların büyük bir kısmı kaldırılacak. Okullar ve restoranlar bu tarihten sonra açılmaya başlanacak. 15 Şubat için kimse umut verici konuşmuyor. Türkiye'nin normale tam olarak dönmesi için ise 120 milyon doz aşının yapılması gerekiyor.” şeklinde belirtti.



Emlak365.com

Gündem Haberleri