Hafta Sonu Tarım İşçilerine Yasak Var Mı, Tarım İzni Nasıl Alınır, Sokağa Çıkma Yasaklarından Nasıl Muaf Olunur?

Türkiye'de hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının yeniden uygulanmaya başlayacak olmasının ardından sokağa çıkma yasağından muaf olacaklara dair büyük bir merak yaşanmaya başlandı. Tarım işçileri için sokağa çıkma yasağında muafiyeti olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağından tarım işçileri muaf olacak mı?

Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede kapsamında alınan tedbirlerden olan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının geri döneceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son kabine toplantısının ardından açıklanmıştı. Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasaklarının uygulanacak olmasından dolayı yasakların kapsamı araştırılmaya başlandı. Özellikle tarım işçilerinin aktif olarak çalıştıkları bir dönemde hafta sonu sokağa çıkma yasaklarından muaf olup olmayacaklarına dair bilgi edinilmek isteniyor. Tarım işçileri hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamında olacaklar mı?

TARIM İŞÇİLERİ HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINDAN MUAF TUTULACAK MI?

Cumartesi ve Pazar günleri hafta sonu sokağa çıkma yasağından tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren vatandaşlar muaf tutulacaklar. Ancak bu vatandaşların muafiyet için belirli bir resmi belge almaları gerekecek. Tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muafiyet kazanabilmeleri için bazı işlemler yapmaları gerekecek.

HAFTA SONU TARIM İZNİ NASIL ALINIR?

Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu bir örnek karar alıp kamuoyuna duyurdu. Buna göre tarımsal faaliyette bulunan vatandaşlar bunun için sokağa çıkma yasağı muafiyet belgesi alacaklar. Bu belgenin alınması için vatandaşların Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüğü üzerinden bir işlem yapması gerekecek. Yayınlanan tarımsal faaliyet belgesini dolduracak olan vatandaşlar il ve ilçe müdürlüklerine bu belge ile başvuru yapacaklar. Bu başvuru sonucunda tarım işçileri için hafta sonu sokağa çıkma yasağından muafiyet izni verilerek belgeleri teslim edilecek.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı süresince tarımsal faaliyette bulunan tüm vatandaşlar yaşadıkları ilin İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlara göre yönlendirilecekler. Ancak tüm illerde belge almaları şartıyla tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muaf olabilecekler. Bu belgeler Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından düzenlenerek tarım işçilerine verilecek. Denetimler sırasında bu belgeyi yetkililere gösterecek olan vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulacaklar. Bundan dolayı da tarım işçileri herhangi bir adli veya idari işlemle karşılaşmamış olacaklar.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPACAK

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yarın detaylı bir açıklama yapılıp sokağa çıkma yasaklarının muafiyetleri hakkında son bir bilgilendirme gerçekleştirilmesi bekleniyor. Sokağa çıkma yasaklarının esasları İçişleri Bakanlığı'nın birimleri tarafından uygulanıyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri