Haftaiçi Sokağa Çıkma Yasağı Mı Gelecek? Bilim Kurulu Üyesinden Açıklama

Koronavirüs ile mücadele süreci yurdun her bir köşesinde devam ederken artan vaka sayılarına ilişkin sık sık uyarılar gelmeye devam ediyor.

Koronavirüs ile mücadele süreci yurdun her bir köşesinde devam ederken artan vaka sayılarına ilişkin sık sık uyarılar gelmeye devam ediyor. Son verilerin açıklamasının ardından konuya dair uzman uyarıları da arttı. Son yapılan açıklamalardan bir tanesi de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den geldi. Özlü vaka sayılarının düşmemesi durumunda daha sıkı tedbirlerin alınabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin kış ayları öncesinde en önemli gündem maddesi yeniden koronavirüs oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasının ardından semptom göstermeyen vaka sayıları da günlük vaka sayıları ile birlikte açıklanacak.



Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de son 24 saat içinde tespit edilen corona virüsü vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu duyurdu. Bu rakamların ardından ise yeni uyarılar geldi.



DAHA SIKI TEDBİRLER UYGULANABİLİR



Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, A Haber canlı yayınına katıldı. Program kapsamında günlük vaka sayılarından mücadele süreci ve aşı çalışmalarına dair bilgi veren Özlü önümüzdeki günlerde uygulanabilecek tedbirlere dair bilgi verdi. Tevfik Özlü konuşmasında geçtiğimiz hafta uygulanan kısıtlamaların etkilerinin görülmediğini ifade ederken artışlar olduğu için tedbirlerin geldiğini ifade etti.



Tevfik Özlü konuşmasının devamında vaka sayısının düşmemesi durumunda daha sıkı tedbirler uygulanabileceğini ifade etti.



Özlü konuşmasında, "Bu artışlar bu tedbirlerin ne kadar lüzumlu olduğunu gösteriyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta pazartesiden itibaren duraklama ve düşüş başlayabilir. Umarım bunu başarırız. Başaramazsak daha sıkı tedbirlere ihtiyaç duyulabilir. Ben böyle olmasını hem istemiyorum hem de olmaz diye umut ediyorum." ifadelerini kullandı.



Program kapsamında kendisine sorulan hangi tedbirler gelebilir? sorusuna da yanıt veren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "İnsan hareketliliğini kısıtlamalar gelebilir ama bunları bugünden konuşup karamsar bir şey vermek istemiyorum. Çok da telaffuz etmek istemiyorum. Toplumsal alanda alınan tedbirler yeterli, ben bunların işe yarayacağını inanıyorum." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri