Haftasonu Öncesi Bakan Koca'dan Kısıtlama Açıklaması! İl Yöneticileri ile İstişare Ettik...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu son paylaşımında kısıtlamalar konusuna dair açıklamalarda bulundu. Kısıtlamaların bir daha gelmemesi için yapılması gerekenlere dair konuşan Bakan Koca vatandaşların dikkat etmeleri gereken bazı noktalara dair açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgınına ilişkin tedbir süreci devam ediyor. Her ne kadar normalleşme adımlarının atılmış ve yasaklar kaldırılmış olsa da Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu vaka sayılarını yakından takip ediyor. Özellikle son günlerde vaka sayılarının çok yükselmesi bakanlık tarafından yakından izleniyor.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN SALGIN AÇIKLAMASI

Vaka sayılarının tedbirlerin esnetilmesi ile birlikte artmasının ardından Sağlık Bakanı Koca vatandaşları uyardı. Kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Koca, vatandaşların kurallara dikkat etmesini istedi.

Tedbirlere uyulmasının kısıtlamaların geri gelmemesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Koca Twitter'da yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Vaka sayılarının artış gösterdiği illerimizle koordinasyon toplantısı yaptık. İl yöneticileri ile tedbir ve uygulamaları istişare ettik. Kısıtlamaları bir daha gelmemek üzere kaldırabilecek olan bizleriz. Virüs yok olmadı, tedbirlere uymak zorundayız."

KISITLAMALAR GERİ GELECEK Mİ?

Avrupa'da son dönemlerde çeşitli ülkelerin 3. defa kapanma kararı almasının ardından Türkiye'de uygulanacak düzenlemeler merak ediliyor. Vaka sayılarının arttığı ve çok sayıda şehrin riskli konuma geldiği bu dönemde en önemli açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta içinde yapmış olduğu konuşmasında, vaka sayılarında yaşanan artışların bir süre daha izleneceğini bildirdi. Eğer vaka sayılarında artışların devam etmesi, şehirlerin risk oranlarının yükselmeye devam etmesi durumunda ise bir sonraki hafta Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında kısıtlamaların geri gelebileceği ifade edildi.

Gündem Haberleri