Haftasonu Öncesinde Kuvvetli Rüzgarla Sağanak Yağış Uyarısı! Şehir Şehir Tahmin Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonu öncesinde yapmış olduğu açıklamasında çok sayıda şehir için soğuk hava uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftasonu öncesinde yapmış olduğu açıklamasında çok sayıda şehir için soğuk hava uyarısında bulundu. MGM tarafından yapılan açıklamada bazı şehirlerde gök gürültülü sağanak yağmur ile kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. İşte Cuma Cumartesi ve Pazar günleri için soğuk yağışlı hava uyarısı yapılan iller.

Haftasonu öncesinde vatandaşlara soğuk hava uyarısı geldi.



Türkiye geneli çok sayıda şehir için yapılan açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. İşte il il meteoroloji uyarıları ve kurum tarafından ilan edilen hava tahmin raporu.



METEOROLOJİDEN İL İL SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son hava tahmin değerlendirmelerinde ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin bazı şehirlerinde parçalı bulutlu havanın etkili olacağı bildirildi. Bunun yanında Doğu kesimleri, orta karadeniz ve doğu anadolu bölgelerinin bir bölümü için ise yağış uyarısı yapıldı.



Haftasonu öncesinde gök gürültülü sağanak yağmur ile birlikte kuvvetli rüzgarların etkili olacağı şehirler, Niğde, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Erzincan ve Siirt çevreleri ile Rize il geneli ve Artvin'in kıyı kesimleri olarak açıklandı. Bununla birlikte Trabzon'un doğusunda yerel olarak kuvvetli rüzgarlı olması beklendiği bildirildi. Rüzgarlı yağışların etkili olacağı şehirlerde ise vatandaşlara meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.



Haftasonu Öncesi Cuma ile Haftasonu Cumartesi Pazar İl İl Hava Tahmin Raporu





Yağış ve rüzgara ilişkin uyarısında Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Yağışların; Rize il geneli ve Artvin'in kıyı kesimleri ile Trabzon'un doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." uyarısında bulundu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri