Hakaret davasında Canan Kaftancıoğlu için karar çıktı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a hakaret ettiği gerekçesi ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında mahkemeden karar çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a hakaret ettiği gerekçesi ile yargılanıyordu. Mahkemeden bu dava hakkında bugün karar çıktı. Açıklanan karara göre Canan Kaftancıoğlu hakkında mahkeme heyeti beraat hükmü verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ!

14 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan evinin yanında usule aykırı bir şekilde yapılaşma olduğuna dair iddialara ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama sırasında kullandığı ifadeler nedeniyle Canan Kaftancıoğlu hakkında kamu görevlisine alenen hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Bu dava Anadolu 40. Asliye Mahkemesi’nde görüldü.

FAHRETTİN ALTUN'UN AVUKATI CEZALANDIRMA TALEP ETTİ!

Bugün yapılan karar duruşmasında tarafların avukatları hazır bulundular. Şikayetçi taraf olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un avukatı, Canan Kaftancıoğlu’nun üzerine atılı olan suçu işlediği ve buna göre cezalandırılması gerektiğini belirterek bu yönde talepte bulundu. Davanın savcısı ise daha önce vermiş olduğu mütaalayı tekrar ederek herhangi bir değişikliğe gitmedi.

MAHKEME SUÇUN YASAL UNSURLARININ OLUŞMADIĞINA KANAAT GETİRDİ

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti ardından dava hakkında kararı açıkladı. Buna göre Canan Kaftancıoğlu’na isnat edilen suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle ilgili suçlamalardan Kaftancıoğlu’nun beraat etmesine karar verildi. Karar tarafların avukatlarına açıklandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen beraat kararının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un itiraz ederek bir süt mahkemeye gitme hakkı bulunuyor. Ancak Fahrettin Altun'un bu hakkını kullanıp kullanmayacağına dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu hak kullanılmadığı takdirde dava tamamen sona ermiş olacak. 

Gündem Haberleri