Hakkında Açılan Dava İçin Meral Akşener İfade Vermeye Gidecek!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında devam eden bir davaya ilişkin 5 Şubat 2020 Cuma günü Ankara Adliyesi'ne giderek ifade verecek. Yaşanan bu adli gelişmeyle alakalı olarak İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında devam eden bir davaya ilişkin 5 Şubat 2020 Cuma günü Ankara Adliyesi'ne giderek ifade verecek. Yaşanan bu adli gelişmeyle alakalı olarak İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında daha önce başlatılan bir davadan dolayı 5 Şubat 2021 Cuma günü Ankara Adliyesi'ne giderek ifade vereceği bildirildi.



MERAL AKŞENER İFADE VERMEYE GİDECEK!



İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz konuya dair bir açıklama yaparak, “31 Mart seçimlerinin ardından Genel Başkanımız Meral Akşener hakkında uyutulan bir soruşturma iddianameye dönüştürülerek dava açılmıştır. Bu dava 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı'nın büyükşehir belediyelerini almalarının hemen ardından iddianameye dönüştürülmüştür. 16 Nisan referandumundaki mühürsüz oy pusulalarına ilişkin Meral Akşener'in yapmış olduğu bir açıklamayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı o dönem bir kamu görevlisine hakaret olarak kabul etmiş ve bir soruşturma başlatılmıştır.” dedi.



Açıklamalarını sürdüren Uğur Poyraz, “Bu soruşturma 31 Mart sürecinin hemen ardından apar topar iddianameye dönüştürülmüş ve dava açılmıştır. Yenilenen İstanbul seçimlerinin ardından bir gün sonra ise Meral Akşener hakkında Ankra Cumhurşyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştır. Dosyaya da gizlilik kararı konulmuştur. Antalya'daki yargılamaya ilişkin yarın Meral Akşener ifade verecektir.” ifadelerini kullandı.



NEDEN DAVA AÇILDI?



Meral Akşener'in davaya neden olan konuşmasına değinen Uğur Poyraz, “Referandumdan sonra meral Akşener bir toplantıya katılmış ve bu toplantıda Yüksek Seçim Kurulu'nun maç devam ederken kuralları değiştirdiğini söylemiştir. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı bunu kamu görevlisine hakaret olarak değerlendirmiş. Bu konuşma 2016 yılında oluyor.Ardından 2017 yılında İYİ Parti kuruluyor, genel seçimlere giriliyor o süreçte dosyaya dair bir işlem yapılmıyor. 31 Mart süreci başlar başlamak savcılık dosyayı bilirkişiye gönderiyor. 31 Mart seçimlerinin ardından ise dava açılıyor.” şeklinde konuştu.



BİLİRKİŞİ İTİRAZI!



Dosyadaki bilirkişilerle alakalı çarpıcı iddialarda bulunan Uğur Poyraz, “Biz bilirkişilerden şikayetçi olduk. Bunlardan birisi şu anda TBMM'de bir göreve getirildi. Diğer bilirkişi ise sosyal medya hesaplarından seçim dönemi Cumhur İttifakı adayına “haydi bastır şimdi oluyor çünkü çaldılar” mesajlarını yazmış. Ben bir iddiada bulunmuyorum. Bilirkişilerin de siyasi düşünceleri olabilir. Ancak bu konuda taraf olunduğu açık belliyken bir dosya tevdi edildiğinde ben tarafım seçim sathındayız denilerek affını isteyebilirlerdi.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri