Haluk Bayraktar Babacan'a Sert Tepki Gösterdi

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, insansız hava araçlarıyla dünyaya ismini duyuran Baykar'ı kastederek, "Devletin tüm imkanları bu şirkete aktarılıyor." dedi. Babacan'ın bu açıklamasının ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi.

Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan, bir konuşması esnasında insansız hava araçları üreten ve dünyanın dört bir yanına satan Baykar'ı kastederek, başarılarının arkasında devlet desteği olduğunu ve devletin tüm imkanlarından sonuna kadar yararlanarak bu denli büyüdüklerini söyledi. Babacan'a yanıt ise Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi.

Türkiye'nin adını dünyaya teknoloji alanında duyuran en önemli şirketlerden biri de kuşkusuz ki Baykar oldu. Üretilen yerli ve milli İHA ve SİHA'lar dünyanın dört bir yanında satılıyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Baykar'ın bu başarısını devlet desteğine bağladı ve devletin tüm imkanlarının Baykar tarafından kullanıldığını söyledi. Konuşmanın ardından Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Babacan'a sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilerle yanıt verdi.

Baykar İçin Devletin Tüm İmkanları Seferber Edildi

Ürettiği İHA ve SİHA'larla dünyaya adını duyuran Baykar'ın başarısı hakkında konuşan Ali Babacan, "Baykar ile alakalı yapılan yanlış uygulama şu, devletin ne kadar imkanı varsa, tüm yardımlar, devlet bütçesi kullanılarak doğrudan şirkete yönlendirilen kayaklar, tamamı bir şirkete aktarılıyor."

Bu sözleriyle tepkilerin odağı olan Babacan'a en büyük tepki ise Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Bayraktar, şirketin faaliyetleri ve bu faaliyetlerinde kullanılan kaynakların nereden geldiğini kalem kalem açıkladı.

Gelirimizin 4'te 3'ü Yurtdışı Satışlarından

Ali Babacan'a cevaben yaptığı paylaşımda, "Ürettiğimiz teknolojiyi 27 farklı ülkeye satıyoruz. Şirketimizin kurulduğu günden bu yana elde ettiğimiz gelirlerin 4'te 3'ü bu satışlardan elde edilmiştir." diyen Bayraktar, "Sn. Bababcan'ın şirketimize yönelik ithamlarını, hukuki haklarımızı saklı tutmakla birlikte milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Biz Amerika, Çin, İsrail gibi ülkelerin ürettiği insansız hava araçlarından daha üstün teknolojiler üretmek için çaba sarf ediyoruz. Ürettiğimiz İHA ve SİHA'ların büyük çoğunluğunu yurtdışına satıyoruz. 2022 yılında şirketimizin gelirlerinin yüzde 99,3 gibi büyük bir kısmını yurtdışı kaynaklarından elde ediyoruz." dedi. 

Devletten Tek Kuruş Hibe Almadık

Şirketin kurulduğu günden bu yana tüm faaliyetlerini kendi kaynaklarıyla yürüttüğünü dile getiren Bayraktar, Baykar'ın kurulduğu günden bu yana devletten tek kuruş yardım veya hibe almadığını dile getirdi. Daha önce Selçuk Bayraktar'ın da bir televizyon programında dile getirdiği bu detayı bir kez daha vurgulayan Haluk Bayraktar, Baykar'ın devlet bankalarından kredi dahi kullanmadığını söyledi. 

Gündem Haberleri