Harita Kızardı, Riskli İller Sıralaması Değişti! 67 İlde Yeni Koronavirüs Yasakları Gelebilir

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı (100 binde) tablosu açıklandı. Ne yazık ki normalleşmeye geçen iller başta olmak üzere pek çok ilde yeni vaka sayısında büyük bir hızda artış yaşandı.

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı (100 binde) tablosu açıklandı. Ne yazık ki normalleşmeye geçen iller başta olmak üzere pek çok ilde yeni vaka sayısında büyük bir hızda artış yaşandı. Yaşanan bu artış ile beraber ne yazık ki koronavirüs tedbirleri alınacak iller de belirlenmiş oldu.

RİSKLİ İLLER SIRALAMASINDA YÜKSELİŞ! KORONAVİRÜS HARİTASINDA YÜKSEK RİSKLİ VE RİSKLİ İLLERİN SAYISI 48'E YÜKSELDİ

Yerinde karar dönemi ile beraber Türkiye'de kontrollü normalleşme süreci başlatılmıştı. Ancak ne yazık ki kontrollü normalleşme sürecinde alınan tedbirlere uyulmaması nedeni ile vaka sayısında oldukça hızlı bir artış yaşandı. Açıklanan son listeye göre çok yüksek ve riskli il sayısı 48'e yükseldi.

Yüksek riskli ve riskli illerin sayısı normalleşme öncesi 39 olarak açıklanmıştı. Türkiye Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklama da ise "Son bir hafta içerisinde çok yüksek riskli il sayısı 17’den 26’ya çıktı. Çoğu ilimizde vakalarda %50-%100 arası artış var. Bir yılı geride bıraktığımız Pandemiye karşı yaygın testle taramaya dayalı etkili bir stratejimiz yok. Pandemi yönetilemiyor, bedelini toplum olarak ödüyoruz" dedi.



67 İLDE KORONAVİRÜS TEDBİR KARARLARI ALINACAK!

Açıklanan son haftalık illere göre koronavirüs tablosu haritasında alınan önlemlerin kaldırıldığı mavi renkli illerin sayısı ne yazık ki düşüş gösterdi. Sadece 14 ilde koronavirüs tedbir kararları kaldırılacak. Diğer 67 ilde ise vaka sayısına göre koronavirüs yasakları uygulanacak.

Haritada kırmızı renk ile gösterilen yüksek riskli illerde yasaklar uygulanmaya devam edecek. Turuncu renk ile gösterilen riskli iller sarı renk ile gösterilen orta riskli illerde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile restoran ve kafelerin açılması gibi kararlar ise illerin vaka sayılarına göre alınacak. Yani Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van dışında kalan illerde ne yazık ki yeni kararların açıklanacağı tarihe kadar düşüş yaşanmazsa bu illerde yasaklar uygulamaya alınacak.



Yayımlanan harita kapsamında düşük riskli iller mavi renge, orta riskli iller sarı renge, yüksek riskli iller turuncu renge ve yüksek riskli iller kırmızıya boyanacak ve yukarıda yer alan yasaklar uygulamaya alınacak.

Gündem Haberleri