Harry Potter’ın evi de satılıyor! Fiyatı dudak uçuklatıyor

Milyonlarca takipçisi ve hayranı olan Harry Potter filminin çekildiği ilk ev olarak bilinen ev satışa çıkarıldı.

Milyonlarca takipçisi ve hayranı olan Harry Potter filminin çekildiği ilk ev olarak bilinen ev satışa çıkarıldı.

Harry Potter filmi dünyada milyonlarca kişi tarafından merakla izlenerek takip edilmişti. Kitapları ilk basımının ardından ikinci basıma geçmiş ve kısa sürede de filmler çekilmiş ve filmler beyaz perde de gişe rekorları kırmıştı.



KAPISI EN ÇOK FOTOĞRAFI ÇEKİLEN 2. KAPI



Harry Potter filminini ilk çekildiği ev olarak bilinen İngiltere’deki ev satışa çıkardı. Bu ev o kadar ünlü ki tahta kapısının, İngiltere’de en çok fotoğrafı çekilen ikinci kapı olduğu söyleniyor. Başbakanlık Konutu olarak kullanılan 10 numaralı binanın kapısı ise hala İngiltere’de en çok fotoğrafı çekilen kapı olma unvanını elinde bulunduruyor.



14’üncü yüzyıldan kalma De Vere Malikanesi olarak bilinen evin fiyatının yükselmesi Harry Potter’ın evi olmasının yanı sıra tarihi bir öneme sahip olmasından da kaynaklanıyor.



EN İYİ KORUNAN EV



Tarihi ev İngiltere Kralı 7. Henry’nin 1498’de bölgeye geldiğinde ziyaret ettiği ve bundan dolayı da istenen fiyatın yüksek olmasını sağladığı dile getiriliyor. Ayrıca ev İngiltere’de en iyi korunmuş orta çağ köyü olarak kabul edilen Lavenham’da bulunan 340 bina arasında yer alıyor. Tarihi ev son beş yıl içinde ikinci kez satışa çıkarılıyor. Altı yatak odası, dört banyosu bulunan evin son beş yıl içinde ikinci kez satışa çıkarıldığı belirtiliyor. Evin içindeyse, devasa bir ahşap çerçeve, şömineler, duvar resimleri ve oyulmuş bir tuğla küpeşte ile nadir bulunan bir taş sarmal merdiven yer alıyor.



Harry Potter filminini ilk çekildiği ev olarak bilinen ve İngiltere’de ‘De Vere House’ ismi verilen ev yaklaşık 1 milyon sterline satışa çıkarıldı.



İşte Harry Potter’in evinden kareler







Gündem Haberleri