Hastanelerde randevu sorununu çözecek ek ücret ve Aile Diş Hekimliği masada!

Hastanelerdeki randevu sorunu için Ak Parti kurmayları harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilen teklifler arasında doktorlara ek ücret ve Aile Diş Hekimliği uygulamaları yer alıyor.

Pandemi sonrasında hastaneler kısıtlı kapasiteyle hizmet vermeye geçti ve randevusuz hasta kabul edilmemeye başlandı. Bu durum hastanelerdeki işleyişi rahatlatsa da vatandaşlar bir süre sonra randevu bulamamaya başladı.

Uzun süredir MHRS üzerinden hastane randevusu almak isteyen kişiler, 'uygun randevu bulunamadı' uyarısıyla karşı karşıya kalıyor. Randevu alamayanlar hastaneye gidemiyor ve böylece büyük bir sorun baş göstermiş oldu.

Cumhurbaşkanı talimat verdi: Randevu sorunu çözülüyor

AK Parti kurmayları, hastanelerde yaşanan randevu sıkıntısı başta olmak üzere bazı yerlerde doktor dahi bulunmaması gibi problemleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Hastanelerde randevuların geç verilmesi ve sürenin 10-15 günü bulması gibi sorunları Cumhurbaşkanına iletti. Erdoğan ise pandemi döneminde randevu konusunda problemler yaşandığını ve bu sorunları çözecek adımlar atmaya başladıklarını aktardı.

Doktorlara ek ücret geliyor, aile diş hekimliği başlıyor

AK Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köy ve taşra bölgelerinde çalışan doktorlar için Sağlık Bakanlığı'na fazladan ücret verilmesi konusunda talimat verdiği ifade edildi.

Ayrıca, yapılan görüşmeler doğrultusunda 'aile diş hekimliği' konusu gündeme getirildi. Bilindiği üzere, devlet hastanelerindeki diş hekimlikleri uzun süredir randevu veremiyor, verilen randevular da çok kısıtlı oluyor.

Ak Parti kurmaylarının Erdoğan'a şehir hastanelerinin çok beğenildiğini, bununla beraber aile hekimliği sisteminin de devreye girmesi gerektiğini aktardı. Aile diş hekimliği konusunda Sağlık Bakanlığı'nın iki pilot ilde çalışma başlattığı ve diğer illerde de bunu kalıcı hale getirmek için hamlelerini sürdürdüğü ifade edildi.

Hastanelerde randevu sorununun doktorlara ek ücret ve aile diş hekimliği gibi çalışmalar ile giderilmesi hedefleniyor.

Gündem Haberleri