Hastanelere randevusuz gidilir mi, randevu olmadan muayene yapılıyor mu?

Pandemi sürecinde normalleşmeye geçilmesiyle birlikte randevulu hasta zorunluluğu kaldırıldı. Peki, hastaneler randevusuz hasta bakıyor mu? İşte yanıtı.

Pandeminin başladığı zamandan itibaren hastane, poliklinik ve sağlık ocaklarında randevusuz hasta kabul edilmiyordu. Ancak son dönemde vaka sayısının azalmasıyla beraber birçok tedbir kaldırıldı ve bu tedbirlerden biri de hastanelerde randevu zorunluluğu oldu.

Sağlık Bakanlığı bu konuda 81 ilin valiliklerine genelge göndererek yaklaşık 2 yıldır devam eden uygulamayı kaldırdı.

Hastanelere randevusuz gidilir mi, randevu kalktı mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelge ile pandemi sürecinde başlatılan sadece randevulu hastalara bakılması uygulaması sona erdi. Böylelikle artık hastane, sağlık ocakları ve polikliniklerde sadece randevulu hastalara bakılması uygulaması kaldırıldı.

MHRS üzerinden randevu alınarak hastanelere gitme sürecinin devam etmesinin yanı sıra artık hastaneler hem randevulu hem de randevusuz hastalara bakacak. Sıra beklemek istemeyen kişiler MHRS üzerinden randevu alarak muayene olmaya devam edebilecekler.

Randevusuz hastalara bakılıyor mu?

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından '' MHRS'de Poliklinik Muayene Randevuları '' konulu resmi yazı tüm illere gönderildi. Bu yazı ile Covid-19 nedeniyle uygulanmakta olan sadece MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin sona erdiği ve artık hem randevulu hem de randevusuz hastalara bakılacağı bildirildi.

Genelge doğrultusunda '' Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması '' şeklindeki talimat, normalleşme sürecinin başlamasıyla '' Bakanlığı hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri '' şeklinde değiştirileceği ifade edildi.

Buna göre hastalar artık randevu almadan hastane, sağlık ocağı ve polikliniklere giderek sıra alıp muayenelerini olabilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri