Hatay Valiliğinden içme suyu açıklaması geldi!

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklama ile birlikte gündeme gelen su sıkıntısının yaşanmadığından bahsedildi.

Bugün sosyal medyada gündeme gelen konulardan biri de depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da depremin etkileri nedeni illerden biri olan Hatay'da içme suyu sıkıntılarının yaşandığı iddia edildi. Durum bu şekilde iken yetkili kişilerden herhangi bir şekilde açıklama gelip gelmeyeceği de merak edilenler arasında yer aldı. İçme suyu konusunda sıkıntıların gerçekten var olup olmadığı konusunda merak edilenler bulunurken Hatay Valiliği tarafından içme suyu hakkında açıklamalara yer verildi. 

HATAY VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI! 

Depremin ilk günlerinden bu yana depremzede vatandaşların pek çok ihtiyaçlarının bulunduğu ifade edilmişti. Bu ihtiyaçlar hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ise Valilik tarafından herhangi bir şekilde açıklama yapılıp yapılmayacağı gündeme gelmişti. Az önce Hatay Valiliği tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada , "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır." şeklinde açıklamalara yer verildi. 

Her ne kadar sosyal medyada içme suyuna ihtiyaç duyulduğu konusunda paylaşımlar devam etse yapılan bu son açıklamada herhangi bir şekilde bu konuda herhangi bir ihtiyacın bulunmadığı ifade edilmiş oldu. 

Gündem Haberleri