Hatay'da yeni deprem! AFAD açıkladı, panikleten sarsıntı!

AFAD Deprem Daire yeni bir deprem duyurusunda bulundu. Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir deprem meydana geldiğini bildiren AFAD gerçekleşen sarsıntıya dair teknik bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketinin ardından bölgede artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor. Son günlerde artçı depremlerin sayısı azalmış olsa da vatandaşlara korku yaşatan yeni depremler sürüyor. AFAD Deprem Dairesi de bu yeni depremler ile alakalı olarak yeni bilgilendirmeler yapıyor. Bu sabah saatlerinde yine AFAD tarafından bir deprem açıklaması yapıldı. 

AFAD DEPREM DUYURUSU!

AFAD Deprem Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre bu sabah saat 08:15'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesindeki yeni depremin derinliğinin 7 km olduğu belirtildi. Depremin büyüklüğü ise 4.1 olarak açıklandı. Depremin artçı sarsıntı olduğu belirtilirken vatandaşların endişe etmelerine gerek olmadığı ifade edildi. 

OLUMSUZ BİR ETKİSİ OLMADI!

Hatay Samandağ'da gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli bir panik yaşanmasına neden oldu. Ancak bu deprem ile herhangi bir yıkım gerçekleşmedi. AFAD birimleri kentte teyakkuz halinde olmaya devam ederken vatandaşlardan gelmesi muhtemel bir olumsuz ihbara anında müdahale etmek için hazır durumda bekletiliyorlar. Şu ana kadar son artçı depremden kaynaklanan herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı bildirildi.

DEPREMLER SÜRECEK!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde gerçekleşen büyük depremlerin ardından bölgede çok büyük yer hareketliliği yaşanıyor. Sık sık artçı depremler meydana gelirken aradan geçen zamanda bu sarsıntıların büyüklükleri azaldı. Deprem uzmanları bu durumu olağan olarak değerlendirirken zamanla bu depremlerin sayısının ve büyüklüğünün azalıp en geç 1 yıl sonra tamamen sona ereceğini bildiriyorlar. Yine deprem uzmanları bölgede büyük bir deprem beklentisi içerisinde olmadıklarının altını çiziyorlar. 

Gündem Haberleri