Hava ve Demiryolu Taşımacılığı İçin Geri Sayım Başladı! Biletler Bugünden İtibaren Satışa Sunuldu

Koronavirüs salgını ile mücadelede durdurulan tren ve uçak seferleri yeniden başlıyor. Bugün biletlerin satışa sunulduğu öğrenildi. Peki biletler nasıl alınacak?

Koronavirüs salgını ile mücadelede durdurulan tren ve uçak seferleri yeniden başlıyor. Bugün biletlerin satışa sunulduğu öğrenildi. Peki biletler nasıl alınacak?

Koronavirüs salgınının etkilerinin Türkiye’de hissedilmesinin ardından bazı önlemler alındı. Bu önlemler çerçevesinde demir yolları ve hava yolları seyahatlerinin tamamen durdurulduğu ifade edildi. Demir yolu taşımacılığı için verilen müjdeli haberin ardından 28 Mayıs tarihinde başlaması bekleniyor. Hava yolu taşımacılığının ise alınan karar çerçevesinde 4 Haziran tarihinden itibaren başlamasına karar verilmişti.



Biletler Yeniden Satışa Çıkarıldı



Salgının etkilerinin yavaş yavaş azalmaya başladığı belirlendi. Bunun ardından Ramazan Bayramı’nın sona ermesi ile birlikte hayata dair normalleşme adımlarının atılması bekleniyor. Bugün itibariyle hava yolu taşımacılığında biletlerin satışa çıkarıldığı açıklandı. Bu planlamaya bakılarak önce iç hatlar seferlerinin başlaması bekleniyor. Ardından salgının durumuna göre kademeli olarak dış hat seferlerinin de başlayacağı ifade edildi.



Demir yolu taşımacılığının da aktif olarak 28 Mayıs tarihinde başlamasına karar verilmişti. Planlanan seferler için hazırlanan biletler bugün satışa çıkarıldı. Tren biletleri önce temassız olarak mobil uygulama ya da internet sitesi üzerinden alınacak. İkinci bir tercih olarak ise gişelerden alınabilecek. Acenteler üzerinden herhangi bir bilet satışı gerçekleşmeyecek.



Demir yolu ve hava yolu ulaşımında zaman içerisinde sefer sayılarının artırılması planlanıyor. Salgının yeniden büyümesini engellemek için yolcuların öncesinde Hayat Eve Sığar Programı üzerinden HES kodu almaları gerekecek. Giriş çıkış yasağı olan iller için ise özellikle ‘seyahat izin belgesi’ alınması zorunlu olarak ifade ediliyor. HED kodu almamış olan kişilere bilet satışının yapılmayacağı belirtildi.



emlak365.com



Gündem Haberleri