Haydarpaşa ve Sirkeci Gar İhaleleri için Alınan Ret Kararına Ekrem İmamoğlu İsyan Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir dönem sık sık basında yer alan Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine dair mahkeme heyeti yeni bir karar verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir dönem sık sık basında yer alan Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine dair mahkeme heyeti yeni bir karar verdi. Açıklanan yeni kararın ardından ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karara dair paylaşımda bulunarak isyan etti.

Hatırlanacağı üzere TCDD 2019 yılında Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanlarının kiralanması adına ihale düzenledi. 29 bin metrekarelik alanın kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılması üzerine çıkılan ihalenin süreci ise 15 yıl olarak açıklandı.



İhaleye katılanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde yer aldı. İlk oturumun ardından İBB'ye bağlı şirketler ikinci oturuma davet edilmeden ihale sürecinden elendiler. İhale sürecinin sonunda ise bu alan eski Okuçular Vakfı Genel Müdürü 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi. Kiralama bedeli ise 350 bin TL olarak belirlendi.



İBB BAŞKANI İMAMOĞLU İHALE SÜRECİNİ YARGIYA TAŞIDI



Yaşanana ihale sürecinin ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB şirketlerinin ihale sürecinde yaşadıklarını yargıya taşıdı. İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nde görülen iptal davası 4 Mart 2020 tarihinde oyçokluğu ile karara bağlandı ve 3 Nisan'da İBB'ye tebliğ edildi. İBB tarafından açılan dava ise 1’e karşı 2 oyla reddedildi.



Açıklanan bu kararın ardından ise İBB Başkanı İmamoğlu konuya dair açıklamalarda bulundu. İmamoğlu kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamalarında ise şu ifadeleri kullandı.



“Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay’a götüreceğiz. Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır”



Emlak365.com


Gündem Haberleri