Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Atanan Şakir Ercan Gül Kimdir, Nerelidir Ve Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı için Şakir Ercan Gül'ün ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığı için Şakir Ercan Gül'ün ataması yapıldı. Peki Şakir Ercan Gül kimdir, nerelidir ve daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda iki bakan yardımcısı görevden alınırken yerlerine yeni bakan yardımcıları görevlendirildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bülent Aksu görevden alınarak yerine Bakan Yardımcısı olarak Şakir Ercan Gül atandı. Peki Şekir Ercan Gül daha önce hangi görevlerde bulunmuştur, kimdir ve nerelidir?



ŞAKİR ERCAN GÜL KİMDİR, NERELİDİR?



1967 yılında Erzurum'da doğru. Üniversite eğitimi için Ankara'ya giden şakir Ercan Gül, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi'nde tamamlayan Şakir Ercan Gül, İşletme, Muhasebe, Finansman Bilim Dalı'nda Vergi Denetiminde Analitik İnceleme Prosedürler üzerine yüksek lisans yaptı. Aynı bölümde doktorasını da tamamlayarak İşletme Doktoru uncanı aldı. 1998 ve 1999 yıllarında ABD Boston'da mesleki çalışma eğitimi de aldı.



HANGİ GÖREVLERİ YAPMIŞTIR?



1988 ve 1999 yıllarında Halkbank Teftiş Kurulu'nda yer almıştır. 1989 ile 2003 yılları arasında ise Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda Maliye Müfettişliği yapmıştır. 2003-2004 yıllarında Şakir Ercan Gül, İstanbul Defterdarlığı'nda Defterdar Yardımcısı vazifesinde bulunmuştur. Bu görevin ardından ise Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı'na atanmıştır.



Evli ve 2 çocuk babası olan Şakir Ercan Gül'ün dünyaca saygınlığı olan bilimsel dergilerde ekonomi alanında makaleleri yayınlanmıştır.



Emlak365.com

Gündem Haberleri