HDP kararından vazgeçti! Kılıçdaroğlu'na yeşil ışık yaktılar!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bugün yapılan MYK toplantısının ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Siyasette cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair siyasi partiler hesaplarını yeniden yapmaya başladılar. Daha önce kendi adayları ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine gireceklerini açıklayan HDP ortak aday konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na göz kırptı. HDP bugün MYK toplantısı düzenleyerek son gelişmeleri masaya yatırdı. Kritik toplantının ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bazı açıklamalarda bulundu.

HDP YEŞİL IŞIK YAKTI!

İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener’in çok ses getiren açıklamalarını değerlendiren Mithat Sancar, “Hep beraber kazanmak için birlik ve beraberliği arttırmak ve en geniş demokrasi ittifakı yaklaşımımızı içerin politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Demokratik cumhuriyete kavuşmak mevcut iktidar güçleriyle veya onu ikamet etmek isteyen restorasyon savunucularıyla olmaz. Demokrasi, adalet ve özgürlük diyen milyonlarla bir araya gelerek bunu sağlayabilirsiniz. Tüm Türkiye halklarına çağrımız budur.” dedi.

Ortak mücadelenin büyütülmesi gerektiğini açıklayan Mithat Sancar, “Bugün yapılması gereken bellidir. Gün ortak mücadeleyi daha da büyütmenin günüdür. HDP kendi üzerine düşen sorumluluğun farkındadır. Bunu yerine getirecek kararlılığa da sahiptir. Kimse umutsuzluğa ve güvensizliğe kapılmasın.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU KARARI ALINACAK!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyip desteklemeyeceklerine dair soruya da cevap veren Mithat Sancar, “Gelişmeleri takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceğiz. Kurullarımızda ve ittifakımızda bu konuyu değerlendirip alacağımız kararı da açıklayacağız.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti’nin ittifaktan ayrılmasının ardından CHP yaşanan kaybı HDP ile telafi etme planları yaparken HDP de daha önce kendi cumhurbaşkanı adaylarını açıklama konusundaki kararından vazgeçti. Bu durum HDP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği şeklinde yorumlanmaya başlandı. İki siyasi parti arasında ilerleyen günlerde görüşmeler yapılması bekleniyor.

Gündem Haberleri