HDP Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi için komisyon kararı belli oldu

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine dair karar verildi. HDP Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliği düşürüldü mü?

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM’de süreçler işlemeye devam ediyor. TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu bugün AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplandı. Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt bir sunum yaparak HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in 2022 yılında Genel Kurul’un 6 birleşimine izinsiz ve özürsüz katılmadığını söyledi. Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlıktan dolayı düşürülmesine dair komisyonda görüşme yapıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili komisyona gelerek bizzat savunma yapmadı. Onun yerine savunmayı Semra Güzel’in yetkilendirdiği HDP Batman Milletvekili Rüştü Riryaki yaptı. Ayrıca komisyonda bazı HDP milletvekilleri de söz alarak Semra Güzel’in milletvekilliğinin haksız gerekçeyle düşürülmek istendiğine dair görüşlerini ifade ettiler.

OYLAMA YAPILDI!

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu bugün HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi için 5,5 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantının sonunda ise komisyonda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlık gerekçesi ile düşürülmesi teklifi oylandı. Yapılan oylama sonucunda Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine dair komisyon kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlık gerekçesiyle düşürülmesine dair karar alınması milletvekilliğinin düşürülmesi için yeterli olmuyor. Nihai kararı TBMM Genel Kurulu verecek. Alınan bu karar TBMM Genel Kurulu’na sevk edilecek ve Genel Kurul’da bir oylama daha yapılacak. O oylamada da karar çıkarsa HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliği düşürülmüş olacak.

HANGİ PARTİ NE OY VERDİ?

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi için yapılan oylamada hangi siyasi partinin ne oy verdiği de merak ediliyor. Buna göre yapılan oylamada AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri milletvekilliğin düşürülmesi yönünde oy kullandılar. İYİ Parti milletvekilleri bu oylamaya katılmadılar. HDP milletvekilleri ise hayır oyunu kullandılar.

Gündem Haberleri