HDP'den 6'lı Masaya Çarpıcı Adaylık Teklifi

Seçim gündemi her geçen gün daha da yoğunlaşırken Millet İttifakı hala resmen adayını açıklamadı. Adaylık konusunda tavrı en çok merak edilen partilerden biri olan HDP ise 6'lı masaya oldukça ilginç bir teklifte bulundu. Pervin Buldan'ın "Bizim adayımıza destek verin" sözleri bir anda gündem oldu.

2023 yılı geldi çattı. Türkiye için oldukça kritik bir seçim sürecine girdi. Artık neredeyse erken seçim tarihi bile netleşmişken Millet İttifakı henüz adayını açıklamadı. Sıklıkla adaylık tartışmaları yaşanırken, 6'lı masaya oldukça ilginç bir teklif geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "6'lı masa adayını çeksin bizim adayımıza destek versin." sözleriyle bir anda gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için henüz netleşmemiş olsa dahi 14 Mayıs tarihi konuşuluyor. Söz konusu tarihe sadece birkaç ay kalmış olmasına karşın muhalefet kanadından 6 partinin oluşturduğu Millet İttifakı henüz adayını açıklamış değil. Adaylık tartışmaları sürekli gündemi meşgul ediyor. 6'lı Masa'nın aday tartışmalarına HDP de dahil oldu.

6'lı Masa Bizim Adayımıza Oy Versin

Muhalefet kanadından 6 partinin oluşturduğu Millet İttifakı'nın en çok eleştiri aldığı konu henüz bir cumhurbaşkanı adayı açıklamamış olmaları. Cumhurbaşkanı seçimlerinde yarışın, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı arasında geçeceği düşünülüyor. Ancak Millet İttifakına oy vermeyi düşünen vatandaşlar henüz kime oy vereceğini dahi bilmiyor.

Hal böyle olunca adaylık tartışmaları da bir türlü son bulmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs 2023'ü işaret etmesiyle birlikte Millet İttifakı adayı da iyiden iyiye merak konusu oldu. Millet ittifakının gizli ortağı olduğu iddiasıyla sık sık gündeme gelen HDP'den ise oldukça ilginç bir açıklama geldi.

En yakın zamanda kendi adaylarını açıklayacaklarını söyleyen HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 6'lı masaya bir çağrıda bulundu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Buldan, "Hep HDP'nin adayını çekerek Millet İttifakı'na destek vereceği konuşuluyor. Biz neden adayımızı çekelim? Onlar adayını çekerek bizim adayımızı desteklesin." diyerek siyaset gündeminde yeni bir tartışma başlattı.

Millet İttifakı Destek Beklentisinde

Pervin Buldan bu ilginç çağrısının yanında çok daha çarpıcı bir açıklama daha yaptı. Millet İttifakı'nın destek beklentisi içinde olduğunu söyleyen Buldan, "Millet İttifakı bizimle iş birliği yapmayı kabul etmiyor. Birlikte görünmek istemiyor ama aday çıkarmadan onları desteklememizi bekliyor. Bu imkansız." dedi.

AKP'ye Yol Açmamız Mümkün Değil

Pervin Buldan, HDP'nin kendi adayını çıkaracağını açıklamasının ardından çıkan söylentilere de yanıt verdi. HDP'nin adaylık açıklamasının ardından, AKP ile anlaşıldığı ve 6'lı masanın oyunu bölmek için aday çıkarma kararı alındığı iddia edilmişti. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bizim aday çıkararak AKP'nin önünü açmak gibi bir durumumuz olamaz. HDP olarak önümüzdeki seçimlerde tek amacımız AKP'yi tarihe gömmektir." dedi.

Gündem Haberleri