Hem AK Parti hemde CHP seçmeni evet dedi! İşte aynı tarafta yer aldıkları o soru

Araştırma şirketleri bu dönemde seçmenlere farklı sorular soruyorlar. Bu sorulardan birisine hem AK Parti hemde CHP seçmeni "Evet" diyerek aynı safta yer aldılar.

Emlak365.com - 2023 seçimleri öncesinde şirketlerin araştırmaları devam ediyor. Birçok araştırma şirketi hangi partinin yüzde kaç oyu var? sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Gündem başlıklarının, ekonominin seçmen üzerindeki etkisi araştırılırken bu dönemlerde firmalar katılımcılara farklı sorular da yöneltebiliyorlar. Bu sorulardan bir tanesi de Metrolpoll araştırma şirketi tarafından vatandaşlara yöneltildi.

AK PARTİ VE CHP SEÇMENİ EVET DEDİ

MetroPoll Araştırma Şirketi son araştırmasında ekonomi sorusu ile gündemin nabzını tutmaya çalıştı. Ankete katılanlara maaş düzenlemesi yapılmasının gerekli olup olmadığı soruldu.

Şirket sorusunda katılımcılara "Asgari ücrete yeni bir zam yapılmalı mı?" diye sordu.

Türkiye'nin farklı noktalarından ankete katılanların yüzde 84'ü, asgari ücrete zam yapılmalı cevabını verdi. Şirket araştırmasında ayrıca vatandaşların hangi partiye görede bazı veriler paylaştı.

Buna ankete katılan ve CHP seçmeni olanların yüzde 90'lık kısmı asgari ücrete zam yapılmalı dedi.

AK Parti'ye oy vereceğini ilan eden seçmenin yüzde 78'lik kısmı ise bu soruya evet dedi.

CHP'li seçmenlerin yüzde 90'ını, AK Parti'ye oy veren vatandaşların ise yüzde 78'i soruya "evet" yanıtını verdi.

Diğer tüm parti seçmenlerinin verdiği yanıtlar ise şöyle

İlan edilen tabloda ise; İYİ Parti'ye oy vereceğini açıklayan seçmenin yüzde 88'lik kısmı MHP'ye oy verenlerin yüzde 74'lik bölümü de asgari ücrete Temmuz'da zam yapılması gerektiğini söyledi. Tüm seçmenlerin ortalama oranına bakıldığında yüzde 84'lük kesim maaşların yıl ortasında artması gerektiğini düşünüyor.

Gündem Haberleri