HES Kodu Nedir? Hayat Eve Sığar Uygulaması İle HES Kodu Nasıl Alınır?

Salgın döneminde getirilen seyahat kısıtlaması üzerine 'Hayat Eve Sığar' uygulaması üzerinde HES kodu ile birlikte seyahat gerçekleştirilebilecek. Bunun üzerine HES kodu nasıl ve ne zaman alınabilir detaylar haberimizde...

Salgın döneminde getirilen seyahat kısıtlaması üzerine 'Hayat Eve Sığar' uygulaması üzerinde HES kodu ile birlikte seyahat gerçekleştirilebilecek. Bunun üzerine HES kodu nasıl ve ne zaman alınabilir detaylar haberimizde...

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bazı büyük şehirlerde salgının yoğun olmasının ardından seyahat kısıtlaması getirildi. Seyahatler sadece valilik iznine bağlı olarak gelişecekti. Bunun ardından seyahat izin belgesi olmadan kısıtlama olan iller için seyahat etmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik noktalarında tespit edildikten sonra haklarında idari işlemlerin başlatılacağı ifade edilmişti.



Şehirler arası seyahatlerde kullanılmak üzere HES sistemi hayata geçirildi. HES kodu ile birlikte seyahatler gerçekleştirmek artık çok daha kolay olacak. Bu kod nereden alınır? Kodu kimler alabilir? Kişiye özel midir?



HES Kodu Nasıl Alınır?



Şehirlerarası seyahat kısıtlamaları üzerinde kullanılmak üzere kullanılan kodlar ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden alınıyor. Bunun için 65 yaş üzeri için seyahat belgesi başvurusu için e devlet üzerinden hizmet veriliyor. Ancak bunun dışında İçişleri tarafından e-başvuru sistemi de hayata geçirildi. Alo 199 hattı ile birlikte Vefa Destek hattı sistemi de gerekli izinlerin çıkarılması için hazır hale getirildi.



‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden seyahat izni için kullanılan kodun bugünden itibaren kullanıma açıldığı ve gerekli kişiler tarafından alınabileceği belirtildi. En son dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından konu hakkında yapılan açıklamalar sonrasında yolcuların iç hat seferleri başlamadan önce kabulünün gerçekleştirilmesi için bu kodun kullanılacağı ifade edilmişti.



Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden özel bir kod üretimi gerçekleştirilecek. Bunun ardından kod öncesinde bir tarama yapılacak ve yolcunun kabul edilip edilmeyeceği belirlenecek. Bunun üzerine HES kodu ile birlikte hem uçak hem de tren yolculukları izne bağlı olarak gerçekleştirilebilecek.



emlak365.com


Gündem Haberleri