HES Kodu Nedir Nasıl Alınır? Uygulama, SMS ve E-Devlet Üzerinden HES Kodu Alma Yolları!

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından alınan HES kodu bir çok kamu kurum ve kuruluşlarında, bankalarda, otellerde, PTT şubelerinde, misafirhanelerde, şehilerarası otobüslerde, uçaklarda ve şehir içi toplu ulaşımda zorunluluk haline getirildi.

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından alınan HES kodu bir çok kamu kurum ve kuruluşlarında, bankalarda, otellerde, PTT şubelerinde, misafirhanelerde, şehilerarası otobüslerde, uçaklarda ve şehir içi toplu ulaşımda zorunluluk haline getirildi. Peki HES kodu nasıl alınır? E-Devlet üzerinden HES kodu alınabilir mi? SMS ile HES kodu almanın yolu nedir?

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın bir kaç önce devreye soktuğu Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması son günlerde çok daha fazla kullanılmaya başlandı. Salgın tedbirleri kapsamında koronavirüs hastası olan veya koronavirüs hastası olanlarla temas edenler diğer vatandaşlarla HES uygulaması ile ayrırt ediliyorlar.



HES uygulamasında tüm vatandaşların kişisel bilgileri bulunuyor. Bu kod kapsamında vatandaşlar toplumda koronavirüs temaslı diğer vatandaşlardan ayrılabiliyorlar. Bu maksatla çok sayıda kamu kurumu ve kuruluşundan, bankalardan, toplu ulaşım araçlarından, otellerden hizmet almak isteyen vatandaşlar için HES kodu zorunlu hale getirildi.



HES KODU NEDİR, NASIL ALINIR?



Sağlık Bakanlığı'nın geliştirip hizmete sunduğu bir program olan Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile vatandaşların koronavirüs karşısındaki durumları belirlenmektedir. Temaslı olanlar veya hasta olanlar bu programda görünmektedir. Bu nedenle vatandaşlar koronavirüs taşımadıklarını bu uygulamadan elde edecekleri kod ile ispat edebiliyorlar. Akıllı cihazlara indirilen uygulama çalıştırıldığında “HES Kodu İşlemleri” kısmına giriş yapılır. Bu bölümde “HES Kodu Oluştur” butonu üzerinden KOD kullanım süresi seçilerek HES Kodu alınır.



E-DEVLET HES KODU ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?



E-Devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı'nın hizmetleri arasında bulunan HES kodu alma menüsünden HES kodu alınabilmektedir. Burada yapılan işlemlerde izlenecek yol sistem üzerinden yönlendirilmektedir.



SMS İLE HES KODU NASIL ALINIR?



Tüm vatandaşlar SMS yoluyla kolay şekilde HES kodu alabilirler. Cep telefonlarının mesaj bölümüne TC Kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılarak 2023'e SMS gönderilir. Bu mesaja cevap olarak ise vatandaşların cep telefonlarına kişiye özel HES kodları iletilir.



Emlak365.com


Gündem Haberleri