Hesapları Değiştirecek Son Anket Sonucu Geldi! AK Parti ile CHP Arasındaki Fark Ne Kadar?

Partilerin oy oranları erken seçim tartışmaları nedeniyle daha da yakından takip edilirken Metropoll Araştırma şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. Bu pazar seçim olsa kim kazanır, hangi parti önde

Metropoll Araştırma şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. Türkiye'nin Nabzı başlığı altında 12- 17 Şubat tarihleri arasında 28 ilde 1.535 kişi ile yapılan görüşmede elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Ankete katılan kişilere "Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltilirken kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı son derece çarpıcı bulundu. Peki, bugün seçim olsa kim kazanır, hangi parti önde, AK Partinin son oy oranı yüzde kaç, CHP yüzde kaç oy alır?

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR, AK PARTİ VE CHP'NİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

28 ilde yapılan anket sonuçlarına göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 32,9 olarak ilan edilirken CHP'nin oy oranı ise yüzde 26,7 seviyesine yükseldi. Kararsız olan ya da protesto oyu kullanacağını açıklayan seçmenin oy oranı ise yüzde 20,4 olarak belirlendi.

Kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti'nin oy oranı yüzde 24,6 olarak ilan edilirken kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise AK Parti'nin oy oranı yüzde 32,9 seviyesine yükseldi. Yüzde 20 olan CHP'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 26,7 seviyesine çıkarken kararsızlar dağıtıldıktan sonra İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 13, HDP'nin oy oranı yüzde 12,6 ve MHP'nin oy oranı yüzde 6,4 olurken bu oran ile MHP seçim barajına takılmış oldu.

Gündem Haberleri