Hırka-i Şerif Bu Ramazan Kapalı Mı, 2022 Hırka-i Şerif Ziyaretleri Açık Mı, Başladı Mı, Yasak Devam Edecek Mi?

Ramazan ayına sayılı günler kala Hırka-i Şerif Camii için ziyaret kararı açıklandı. Korana virüs salgını nedeni ile kapatılan Hırka-i Şerif ziyaretleri 2022 ziyaretleri yeniden açılıyor mu, kapalı mı?

Kutsal emanetler ve Hırka-i Şerif için beklenen 2022 kararı açıklandı. Hatırlanacağı üzere korana virüs salgınının pandemi olarak kabul edilmesi nedeni ile pek çok konuda yasak kararı getirilmiş, camilerde cemaatle namaz kılınması yasaklanırken kutsal emanetler ve Hırka-i Şerif ziyaretleri de yasaklanmıştı.

Süreçte korona virüs aşısının bulunması ve aşılama çalışmalarının başlaması ile vaka sayısı büyük bir hızla düşmüş, çift doz aşı olan kişilerin sayısının artması ile de pandemi yasakları kademeli olarak kaldırılmıştı. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış olduğu açıklamasında cemaatle teravih namazı kılınacağını ilan ederken gözler Hırka-i Şerif yasaklarına çevrilmişti.

HIRKA-İ ŞERİF ZİYARETE AÇILDI MI 2022, RAMAZAN AYINDA KUTSAL EMANETLER ZİYARETİ OLACAK MI, KAPALI MI?

Ramazan ayının gelmesi ile beraber her sene milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen kutsal emanetler için de aramalar başladı. Bu sene Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlarken ilk teravih namazı ise 1 Nisan 2022 Cuma gecesi kılınacak.

Ramazan ayında oruç tutan ve ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar kutsal yerleri, türbeleri ziyaret ederken bu yerlerin başında Hırka-i Şerif ilk sırada yer alıyordu. Hırka-i Şerif Muhafız Ailesi konu hakkında yazılı açıklama yaparak "Günümüzde salgının bulaşıcılığı azalmış gibi görünse de halen vaka sayıları belli bir seviyenin üzerinde seyretmektedir.

Bu sebeple kıymetli ziyaretçilerin sırada bekleme esnasında sağlıklarını riske atmamak bilinciyle bu sene de Hırka-i Şerif’in ziyarete kapalı kalacağını üzülerek bildiririz" diyerek ne yazık ki bu sene de ziyaretlerin kapalı olacağını duyurdu. Yapılan açıklama bu sene kutsal emanetlere yeniden kavuşma umudu taşıyan kişileri üzerken gözler 2023 senesine çevrildi.

Gündem Haberleri