Hırsızlık İçin Girdikleri Evdeki Yaşlı Kadının Başını Keserek Öldürdüler, Mahkeme İyi Halden Adli Kontrol Şartı İle Serbest Bıraktı!

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2017 senesinde meydana gelen hırsızlık olayında 72 yaşındaki Kudret Yener, kendi evinde hırsızlar tarafından boğazı kesilerek vahşice öldürülmüştü.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2017 senesinde meydana gelen hırsızlık olayında 72 yaşındaki Kudret Yener, kendi evinde hırsızlar tarafından boğazı kesilerek vahşice öldürülmüştü. Yaşlı kadını öldürdükten sonra evindeki eşyaları çaldıkları iddia edilen iki sanığın yargılanmasında mahkeme tarafından açıklanan karar büyük tepkiye neden oldu. Detaylar haberimizde...

2017 yılında meydana gelen olayda Adana'ın Ceyhan ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Kudret Yener yaşadığı evde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuştu. Güvenlik güçleri tarafından yapılan soruşturmada yaşlı kadının eve hırsızlık ve soygun amacı ile giren 2 kişi tarafından öldürüldüğü tespit edildi.



Olayın zanlısı olarak yakalanan iki kişi yapılan soruşturmanın ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık 2 senedir tutuklu bulunan iki sanık için Ceyhan 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması yapıldı. Tutuklu bulunan 2 sanık yapılan duruşmaya Ceyhan Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerniden katıldı.



MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ, YAŞLI KADININ YAKINLARI GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU!



Dün yapılan karar duruşmasında sanıkların yanı sıra öldürülen yaşlı kadının kardeşleri, yakınları ve avukatı da katıldı. İki sanık yapmış oldukları son savunmalarında iddiaları reddetti. Sanıklardan V.Y. savunmasında "İsmail beni aradı, birlikte biraz gezip, eğlendik, sonra da beni evime bıraktı. Yurt dışında çalışıyordum. İzne diye geldim. Hiçbir şeyden haberim yoktu, bunlar başıma geldi. Bu yaşıma kadar hırsızlık da yapmadım” diyerek suçlamaları redderken diğer sanık İ.Y. ise sadece Ceyhan'da gezerek geri döndüklerini ve iddia edilen suçu işlemediklerini savunndu.



Mahkeme tarafından açıklanan kararda zanlıları ‘Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ancak daha sonra iyi halden dolayı mahkeme heyeti cezayı müebbet hapse çevirdi. Heyet, her iki sanığa da ayrıca, ‘Hırsızlıktan' 6 yıl 3'er ay, ‘Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme' suçundan ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasına mahkum etti.



Açıklanan kararın ardından heyet her iki sanığa da yurt dışına çıkış yasağı ve Cuma günleri saat 08.00-16.00 arasında imza atma karşılığında tahliye ettiklerini bildirdi. Karar mahkeme salonunda büyük tepkiye neden oldu.



ÖLEN YAŞLI KADININ TIRNAĞININ ALTINDA ZANLILARIN DNA'SI BULUNMUŞTU



Alınan kararı eleştiren zanlının kız kardeşi "Yalnız yaşayan ablamı vahşice öldürdüler. Ablamın tırnağındaki DNA'lar ile sanıklardan İsmail'in DNA'sı uyuştu. Mahkeme yargılama sonunda önce ağırlaştırılmış müebbet verdi, sonra iyi hali uygulayıp müebbete çevirdi. Canilerin yaptığı vahşetin iyi hali mi olur?" diyerek karara itiraz edeceklerini söyledi.



Alınan karar toplum vicdanını sızlatırken istinaf mahkemesinden dönmesi bekleniyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri