HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı Beraat Etti!

HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı hakkında açılan dava da beraat etti. Davanın sebebi neydi, iddialara ne dedi? Detaylar haberimizde...

HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı hakkında açılan dava da beraat etti. Davanın sebebi neydi, iddialara ne dedi? Detaylar haberimizde...

HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı hakkında açılan dava da beraat etti.



Selim Kervancı o dönemde başbakanlık, bu dönemde ise Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti iddiası ile 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.



İlk Duruşma da Selim Kervancı'nın İfadesi!



Anadolu 26. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasınada Selim Kervancı; "Twitter'a girdiğimde Ayşe Arman'ın paylaştığı 'güzel göz at seveceksin' başlıklı bir video gördüm. İçeriğinde ne olduğuna ilişkin herhangi bir beyan bulunmuyordu. Günün yoğunluğunda izleyemeyeceğim için kaydetmek amacıyla retweet ettim.



Amacım sadece kaydedebilmek ve sonrasında da günün yoğunluğu bittiğinde de dönüp izlemekti. Zaten o tarihte Twitter'da 30 takipçim vardı. Herhangi bir paylaşım ve yorum yapmadım" dedi.



Soruştuma Nasıl Başladı?



HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı konuyla ilgili;



"Şuan bulunduğum noktaya bir vatandaşın o video ile hakkımda suç duyurusun da bulunması ile soruştuma başlatıldı.



Benim herhangi bir hakaret kastım yoktur. Odama giren personelime bile son derece saygılı davranırken bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret etmem söz konusu dahi olamaz. Şikayeti yapan şahıs ya da başkaları sahte mail ile hesap oluşturarak hakkımda karalama kampanyası düzenlemiştir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.



HSBC Bank AŞ Genel Müdürü Selim Kervancı'nın Mahkemedeki Son Sözü, Beraat Kararının Açıklanması!



Son sözü sorulan Müdür Selim Kervancı, "Ben uluslararası bir bankada çalışıyorum. Burada verilecek ceza kararı hem benim kariyerime, hem de ülkeme zarar verecek niteliktedir. Böyle bir hakaret kastım kesinlikle olamaz." ifadelerini kullandı.



Davayı karara bağlayan mahkeme, Selim Kervancı'nın suç kastı bulunmadığı gerekçesiyle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan beraatine karar verdi.



Emlak365.com



Gündem Haberleri