İBB Başkan Vekili Olan Göksel Gümüşdağ Kimdir, Nerelidir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili kim oldu, Seçilen 1. Başkan Vekili hangi partiden? Detaylar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili kim oldu, Seçilen 1. Başkan Vekili hangi partiden? Detaylar haberimizde...

Bugün itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantı gerçekleşti. İBB'nin ilk meclis toplantısında 1. Başkan Vekili seçildi.



Yerel seçimlerin ardından gelen ilk İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ seçildi. Göksel Gümüşdağ Ak Partili'dir. Aynı zaman da Gümüşdağ'nın Cumhuriyet Halk Partisinden olan amcasının oğlu'da seçime katıldı fakat Gümüşdağ 180 oya sahip olurken amcasının oğlu Gökhan 131 oy aldı.



Kaç Üyeden Oluşacak?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tam olarak 312 üyeden oluşacağı açıklandı. Bunlardan 176'lısı AK Partili, 4 MHP'li ve son olarak 180 tanesi de Cumhuriyet İttifakı olarak açıklandı. Aynı zaman da Türkiye'nin en kalabalık şehiri olan İstanbul'da 24 İlçe Ak Partili, 1 İlçe MHP'li, 14 İlçe ise CHP'li başkan tarafından yönetileceği açıklandı.



127 CHP’li, 4 İyi Partili ve 1 de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmak üzere 132 üyeden Millet İttifakı oluşmaktadır.



Göksel Gümüşdağ Kimdir?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ kimdir, nereli? ve siyasi kariyeri...



İsmiyle gündem de olan Göksel Gümüşdağ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Başvekili seçilmiştir. Göksel Gümüşdağ 1972 yılının Ekim ayında doğmuştur. Eğitim hayatını Gümüşdağ Üniversite eğitimini Anadolu üniversitesinde tamamlandı. Aynı zamanda Ak Partili Göksel Gümüşdağ Cumhurbaşkanı Recep Tayyüi Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yeğeni olan Müge Gülbaran ile senelerdir evli ve 2 tane çocukları vardır.



Siyaset hayatına 2002 yılında atılmıştır. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Ak parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği olarak ilk siyaset hayatına adı attı. Göksel bir çok üyeliklerin dışında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını da yapmış olup Spor Toto Süper Lig ekiplerinde İstanbul Başakşehir Spor kulübü başkanlığını da üstlendi. Şuanda ise Göksel Gümüşdağ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Başvekili seçilmiştir.



Emlak365.com


Gündem Haberleri