İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ateş Püskürdü: Akıllarını Başlarından Alırım

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro hattının çalışmalarını takip ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, 300 metrobüs projesinin reddedilmesine ilişkin sert konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattının Sancaktepe istasyonuna adar olan 4 b.in 700 metrelik bölümünün kazma işlemleri tamamlandı. Tünel Delme Makinesi (TBM), şimdi de Sultanbeyli Veysel Karani istasyonuna kadar olan bölümü kazma çalışmalarına başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölgede incelemelerde bulunarak Tünel Delme Makinesinin çalışmasını izledi.

'' KİŞİSEL KISKANÇLIK HİZMETİ ENGELLİYOR ''

Bölgede inceleme yapan İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan projesi ile finansanı hazır olan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sefaköy-Beylikdüzü hattının aslında İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü olduğunun altını çizen imam oğlu sözlerine devam etti. Yaklaşık 32-33 yıldır bölgede yaşayan biri olduğunu söyleyen İmamoğlu, 2004 yılında bu hattın bir seçim vaadi olduğunu ancak aradan 18 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelir gelmez bu hattı öncelikli planları arasına aldıklarını, 9-10 aylık bir işin yıllarca kenara itildiğini söyledi.

300 METROBÜS SORUNU

İmamoğlu, 2022 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına alınmayan 300 yeni metrobüs ile ilgli de açıklama yaptı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kadir Topbaş'ın cenaze töreninde bu projeyi neden imzalamadığını sorduğunu, sadece 'imzalarız, konuşuruz' yanıtını aldığını söyledi.

Bu sorunun kişisel hırs ve ihtirasın ötesinde 16 milyon İstanbulluyu ilgilendirdiğini belirterek ''Beni değil 16 milyon İstanbulluyu cezalandırıyorsunuz'' dedi.

'' DERS VERMEYE KALKMASINLAR AKILARINI BAŞLARINDAN ALIRIM ''

İBB Başkanı İmamoğlu, AKP tarafının İBB'in yasal borçlanma sınırını aşması nedeniyle projeye onay verilmediğini öne sürenlere şu yanıtı verdi:

'' Bütçe dersi veririm onlara. Akılları döner, başları döner. Cevap yetiştirenler Türkiye'nin bütçeleri ne hale geldi ona baksınlar. ''

'' Bütçe nedir biliyor musunuz? Dar gelirlinin cebindeki parayla gidip 3 ekmek yerine 5 ekmek için Halk ekmek büfelerinin önünde kuyruğa girendir. Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar. Akıllarını başlarından alırım'' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA DEĞİNDİ

Basın mensuplarının '''Bu tartışmaların nedeni sizin Cumhurbaşkanlığı adaylığınızla mı ilgili? Kemal Kılıçdaroğlu ile adaylık için yarıştığınız iddiaları var?'' sorusu üzerine, '' Ben İstanbul Belediye Başkanıyum. Cumhurbaşkanı adaylığını gündemden düşürmeyenlerle konuşun benimle ne alakası var?'' diyerek yanıt verdi.

İmamoğlu, önceliğinin her zaman İstanbul olduğunıu ve İstanbul dışında bir gündem maddesi olmadığının altını çizerek, Türkiye'de büyük bir ahlak sorunu yaşandığını ve birilerini kavga ettirmek istediklerini söyledi.

Gündem Haberleri